• Alles
  • (53)
    Algemeen
  • (1)
    Lezingen
  • (1)
    Religie

Lezing in de bieb: de rol van enzymen in het eten

donderdag 8 november 20:00 t/m 21:30 uur

Foto: Gemma Cornelissen

Beuningen - Voedingsmiddelentechnoloog Mariëtte Uijen vertelt op 8 november in de bibliotheek over de rol van enzymen in het eten.

De hele maand november draait het in de Bibliotheek Gelderland Zuid om voeding, het thema van de landelijke Nederland Leest-campagne. Ook de Bibliotheek Beuningen speelt in op het thema.

De hele maand november mag iedere bezoeker, ook als niet-lid van de bieb, het gratis geschenkboek Je bent wat je leest ophalen in de bibliotheek. Dit boek bevat bijdragen over voeding van vijf schrijvers. De ambassadeur van Nederland Leest, schrijver en ‘wandelende culinaire encyclopedie’ Ronald Giphart, schreef het voorwoord.

De lezing in het kader van de ‘Universiteit van Beuningen’ gaat deze maand ook over voeding, meer specifiek over enzymen. Zonder enzymen zou er bijvoorbeeld geen brood zijn, geen bier en geen wijn. Voor een goede gezondheid kan de mens niet zonder. Hoe worden enzymen eigenlijk gebruikt in de voedingsmiddelentechnologie? Mariëtte Uijen, voedingsmiddelentechnoloog bij DSM, vertelt op donderdag 8 november van 20.00 tot 21.30 uur precies hoe dit zit.

Zowel leden als niet-leden van de bibliotheek zijn welkom bij deze lezing. Bibliotheekleden en studenten betalen €2,50 voor een kaartje en overige bezoekers €4,00. Kaarten zijn vooraf in de bibliotheek te koop en via www.obgz.nl/uni-beuningen.


deel deze activiteit

Locatie

Bibliotheek Beuningen
Beuningen