• Alles
  • (53)
    Algemeen
  • (1)
    Lezingen
  • (1)
    Religie

Sint Maarten Lampionoptocht

zaterdag 10 november 18:00 t/m 20:00 uur

Foto: Pixabay

Ewijk - 130 deelnemers, 10 vrijwilligers en ruim 60 aanbel-adressen staan klaar voor de 6e Sint Maarten Lampionoptocht op 10 november in Ewijk. Aanmelden kan tot woensdag 7 november 18.00 uur en alléén via de website.

Initiatiefnemers Anke van Breukelen en Jolanda Burgers begonnen zes jaar geleden met hun eigen kinderen en een aantal buurkinderen met een kleine route door Ewijk. Met opa's, oma's en buren als aanbeladressen. In 2017 waren er maar liefs drie routes en ruim 55 aanbeladressen en in 2018 zijn dat er ruim 60 geworden. Deelnemers schrijven zich voorafgaand van de tocht in via de website, zodat de organisatie weet wie er op de route lopen en waar. Want veiligheid gaat voor alles.

Ook de bewoners van Ewijk maken het evenement extra feestelijk leuk door hun huis of oprit mooi te verlichten met kaarsjes, kerstversiering om de kinderen te verwelkomen. In 2017 had één aanbeladres zelfs een complete discoverlichting.

"Het is zo hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen uit Ewijk mee willen helpen om er écht een feestje van te maken voor de kinderen", zegt Anke van Breukelen. Ook Jolanda Burgers gaat het na zes jaar niet vervelen: "Natuurlijk is het veel werk in de voorbereiding, maar als je die stralende gezichtjes ziet aan het einde van de avond met warme chocomel in de hand. Daar doe je het voor."

Ook fijn is dat de lokale bakker de Broodhoek en supermarkt Jan Linders hun steentje bijdragen in de vorm van koffie, thee, gezonde snacks en heerlijke speculaas na afloop van de tocht.

Inschrijven voor de lampionoptocht kan via lampionoptochtewijk.jimdo.com.


deel deze activiteit