• Alles

Universiteit van Beuningen: lezing over schilder Kenne Grégoire

donderdag 14 februari 20:00 t/m 21:30 uur

Kunstschilder Kenne Grégoire is op donderdag 14 februari te gast in Bibliotheek Beuningen. Kunstliefhebber Jos Schoots geeft die avond een toelichting op zijn werk.

BEUNINGEN - Kenne Grégoire uit Deest schildert in een realistische stijl en met een 17e-eeuwse techniek.Hij is vooral bekend van zijn portret van koning Willem-Alexander in de Oranjegalerij van het Stedelijk Museum in Kampen. Grégoires werk omvat een grote keur aan onderwerpen: van theatraal uitgedoste mensen tot romantische landschappen tot stillevens geschilderd vanuit een bijzonder perspectief. Grégoires werken bezitten altijd vervreemdende en verrassende elementen. Hij laat zien dat een traditionele techniek en een realistische stijl niet altijd leiden tot traditionele werken.

Op donderdag 14 februari (20.00-21.30) vertelt kunstliefhebber Jos Schoots over het werk van Grégoire. De schilder is dan zelf ook aanwezig om vragen te beantwoorden. Bibliotheekleden en studenten: € 2,50, anders € 4,-. Kaarten zijn verkrijgbaar in de bibliotheek of via www.obgz.nl/uni-beuningen.


deel deze activiteit