• Alles

Waalwoemi: Knotsen knutselen

woensdag 13 februari 14:00 t/m 15:30 uur

Foto: Het Dijkmagazijn Beuningen

Woensdag 13 februari kunnen kinderen langs de Waal een flinke tak of stok zoeken. En al wandelend kunnen daar alle mooie vondsten aan vastgemaakt worden. Van veren tot botjes, en van stekelbollen tot een plukje paardenhaar.

BEUNINGEN - Voor kinderen zijn takken en stokken van levensbelang: je kunt er gevaarlijke dieren mee wegjagen, je kunt er vieze dingen mee onderzoeken en je kunt er mee spelen. Daarom gaan ze woensdag 13 februari samen met gidsen van Het Dijkmagazijn op zoek naar de mooiste stokken in de uiterwaarden.

Het is een hele klus om zelf een stuk hout van een dode boom te zagen. Maar ieder kind kan dat, zéker met de hulp van het Dijkmagazijn. Tijdens de tocht bind je meteen alles wat je vindt aan je knots. En als het te koud is gaan we dat in het warme Dijkmagazijn doen. Daar staat dan ook wel iets lekkers klaar bij te komen van het zware zaagwerk. Tip: trek stevig schoeisel aan.

Komend seizoen start Het Dijkmagazijn het programma KidsXtra, voor kinderen die een extra zetje kunnen gebruiken om lekker te bewegen en goed in hun vel te komen zitten. Deze activiteit is een mooie manier om kennis te maken met Het Dijkmagazijn en te horen wat KidsXtra inhoudt.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging, Coöperatiefonds van Rabobank Rijk van Nijmegen, en kringloopwinkel ErZitLigtIetsBijWa.

Waalwoemi: Knotsen knutselen, woensdag 13 februari van 14.00-15.30 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar, kosten € 2,50 incl. materiaal en drankje. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit. Meer info en eventueel reserveren via www.hetdijkmagazijn.nl. Zie ook: www.facebook.com/Dijkmagazijn.


deel deze activiteit

Locatie

Het Dijkmagazijn
Beuningen
Dijk 41