• Alles
  • (12)
    Algemeen
  • (6)
    Tentoonstelling
  • (2)
    Kinderevenement

Flessenpost

vrijdag 14 juni 19:00 t/m 22:00 uur

Foto:

Beuningen/Slijk-Ewijk - Van 13 tot en met 15 en 20 tot en met 22 juni speelt Theater Over Weer de voorstelling Flessenpost. Op de langste zomeravonden wordt aan twee kanten van de Waal tussen 19.00 en 22.00 uur een serie van vier kleine theatervoorstellingen gespeeld. Ruim 80 spelers, muzikanten en zangers uit de dorpen van beide oevers brengen historische verhalen uit de streek tot leven. De Waalstrandjes, de oeroude ooibossen maar ook de drukbevaren rivier in de avondzon vormen het natuurlijke decor. De hoofdrol is weggelegd voor het pontje dat bezoekers naar de overkant brengt en weer terug.

Flessenpost is de zevende voorstelling van Theater Over Weer. De titel verwijst naar verhalen die aan de oever van de Waal aanspoelen. Van bovenstrooms, bedoeld of onbedoeld. Ook een van de scènes draagt deze titel.

Flessenpost: De jutter verzamelt zijn leven lang flessen uit de Waal, en de verhalen in de brieven kan hij dromen.

Pijn op de Dijk: De jaarlijkse doortocht door het dorp: de Vierdaagse komt langs. Een feest van vreugde en pijn.

Wie heeft de Veerman...: Bij de overtocht over de Waal is er op het veerbootje iets onherstelbaars misgegaan...

Brel aan de Waal: De muziek en de liefde, die gaan samen. Wellicht niet in ieders leven, maar wel bij Jacques Brel.

Hoofdrol voor het pontje

Het publiek reist in het theaterstuk letterlijk van de ene oever naar de andere en maakt daarvoor gebruik van voet- en fietsveer H4 de Weerder van Uit(r)waarde. Een overtocht met het pontje is bij de entreeprijs inbegrepen. Als de Waal niet te hoog of te laag staat althans De rivier met al zijn dynamiek vormt een prachtig en steeds wisselend decor, maar is voor Theater Over Weer tot het laatste moment een onzekere factor.

Kaartverkoop en startlocaties

Er zijn twee startlocaties: het witte kerkje/Galerie 1400 in Slijk-Ewijk en het Dijkmagazijn Beuningen. Tickets voor de voorstelling kosten €14,50 inclusief overtocht heen-en-weer met het veerbootje, exclusief servicekosten. Bij het bestellen van de kaartjes dient men meteen een keuze te maken voor één van beide startlocaties. De deelnemer komt aan het eind van de avond weer op deze plek terug.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theateroverenweer.nl.


deel deze activiteit

Locatie

Het Dijkmagazijn
Beuningen
Dijk 41