EHBO-vereniging en De Paulus hebben AED gekocht

EHBO-vereniging Ewijk-Winssen heeft samen met Ontmoetingscentrum De Paulus een automatische externe defibrillator (AED) aangeschaft. Het apparaat hangt sinds kort in het dorpshuis.

WINSSEN - Lee Dado vertelt namens de EHBO-vereniging: "Wij hadden de wens een AED te kopen om mee te nemen als we ergens ondersteuning verlenen. Bij de avondvierdaagse van ULTO bijvoorbeeld, of de kunstmarkt in Ewijk. Maar zo'n apparaat is kostbaar en het leek ons beter als het van nut kan zijn voor de hele gemeenschap en niet alleen tijdens onze inzetten. Vandaar dat we in overleg zijn gegaan met De Paulus."

Rick de Waal, beheerder van De Paulus: "De Paulus en de EHBO-vereniging hebben besloten de AED samen aan te schaffen. Hij hangt in het ontmoetingscentrum zodat hij bij calamiteiten ingezet kan worden. De Paulus is 's avonds vrijwel altijd open, dus kunnen mensen er in geval van nood bij. In de Jumbo hangt eveneens een AED. Jumbo is overdag en vroeg in de avond geopend. In Winssen is nu overdag en 's avonds een AED beschikbaar. De EHBO-vereniging neemt de AED mee naar evenementen waar ze hulp verleent, verder is het apparaat hier. Alle medewerkers van De Paulus weten hoe ze met eenn AED om moeten gaan, net als de leden van de EHBO-vereniging. We hopen natuurlijk dat de AED nooit daadwerkelijk gebruikt hoeft te worden. "

Meer berichten
Shopbox