Logo koerierbeuningen.nl


Kunst in het groen. Kunstliefhebbers kunnen volgende maand kunst in Beuningen bekijken. Er is een kunstroute.
Kunst in het groen. Kunstliefhebbers kunnen volgende maand kunst in Beuningen bekijken. Er is een kunstroute. (Foto: Kunstmarkt Tuindorp)

Veel kleine tentoonstellingen

BEUNINGEN - Kunstliefhebbers uit de gemeente kunnen het alvast in hun agenda zetten: zaterdag 16 september en zondag 17 september (12.00-17.00) vindt in de gemeente Beuningen de twaalfde kunstroute plaats.

Hoe creatief is de gemeente? Dat laten kunstenaars uit Winssen, Ewijk, Beuningen en Weurt zien met kleine exposities van beeldhouwwerken, fotografie, tekeningen, schilderkunst, sieraden, collages, keramiek, handwerk en andere (beeldende) kunstdisciplines. Zowel professionele als amateurkunstenaars stellen hun atelier, woonkamer of schuurtje open voor het nieuwsgierige publiek, dat op één middag verschillende locaties kan bezoeken. Zo exposeert Marian Vrielinck een collectie foto's. Zij fotografeert sinds haar jeugd en schrijft hierover: "Fotografie geeft mij kriebels in mijn buik. Indrukken die ik opdoe van wat ik om mij heen zie wil ik vastleggen in beelden. In die beelden wil ik 'het magische en de schoonheid' van dingen, mensen en situaties in het dagelijks leven benadrukken." Onderwerpen variëren van straatfotografie, portretten en landschappen tot thema's als gordijnen, glas, verlaten huizen en 'delayed issues'. Meer een liefhebber van beeldhouwkunst? Beeldhouwers uit Beuningen en omgeving (Bubeo) exposeren hun werk tijdens de Kunstroute in het gemeentehuis. De onderlinge stijlen mogen variëren; de Bubeogroep heeft gemeenschappelijk dat het allen cursisten zijn van Jan Gerrits, een autodidactisch beeldhouwer die jaren werkzaam is geweest in Beuningen. Wie vooral interesse heeft in grafische kunst kan terecht bij Leo Schilte. Hij houdt zich bezig met onder andere tekeningen, grafische vormgeving, litho's, illustraties en compositietekeningen. Zijn schilderijen en tekeningen van alledaagse objecten als lakens, theedoeken, overhemden en gekreukt papier zijn zeer gedetailleerd en bootsen het materiaal overtuigend na.

Helemaal iets anders? Het werk van Tilly Kouwenberg is niet zomaar in één categorie te vangen. "In de tijd dat ik in Bangkok en Singapore woonde, heb ik mijn inspiratie opgedaan om creatief op doek te gaan werken", schrijft ze. "Eerst alleen voor mezelf met olieverf en zilverdraad. Enkele jaren geleden ben ik in Nederland begonnen met 'kunstig verven op doek'." Verven doet Tilly voornamelijk met haar handen: een penseel komt er niet of nauwelijks aan te pas. Wél hout of objecten, die ze op het doek verwerkt. Daardoor is ieder werk uniek. Tilly: "Het gebruik van natuurlijke kleuren spreekt mij het meeste aan."

kunstroutebeuningen.nl

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox