Logo koerierbeuningen.nl


Mont Ventoux op voor Cliniclowns

BEUNINGEN - In september vertrekt het hele gezin Dorussen naar de Alpen om de Mont Ventoux per fiets te beklimmen. Ze houden veel van fietsen, maar vader André, moeder Karin, broers Johan en Berko en zus Lisa ondernemen de tocht vooral voor goed doel De Cliniclowns.

"Ik ben een echte brokkenpiloot!", verklaart Johan. Met zijn verwondingen en blessures is het hele verhaal begonnen. "Drie jaar geleden scheurde ik mijn milt", vertelt hij, "ik was van een speelhuisje afgevallen. Later kreeg ik kinkhoest. En vorig jaar kreeg ik vuurwerk in mijn oog!" Toen hij in het ziekenhuis lag voor zijn milt kwamen de Cliniclowns op bezoek. "Ik vertelde ze dat ik veel honger had, maar niet mocht eten van de dokter. Ze begonnen meteen met goochelen en gek doen om me op te vrolijken. Al snel dacht ik niet meer aan de honger en buikpijn." Karin: "De Cliniclowns kunnen kinderen op een heel mooie en rustige manier opvrolijken. Zo hoef je het even niet te hebben over ziek zijn. Dat vind ik heel bijzonder. Wanneer ze niet weten of een kind behoefte heeft aan direct contact testen ze eerst op afstand of een kind om hen lacht." Johan: "Ja, in hun ooghoeken houden ze in de gaten of je er wel zin in hebt."

In de Koerier zag Johan een advertentie waarin mensen opgeroepen werden om de Mont Ventoux te beklimmen met de fiets, in een sponsorrit voor de Cliniclowns. "Ik wilde hoe-dan-ook meedoen! Ik ben wielrenner en ik wilde altijd al eens een berg op, net zoals in de Tour de France. En nu heb ik een speciaal doel: iets terugdoen voor de Cliniclowns." Broer Berko, die ook fietst, wilde meefietsen. Hij maakte kennis met de clowns toen hij met een blindedarmontsteking in het ziekenhuis lag. Lisa is net zoals haar broers lid van de wielerunie en sloot zich aan bij team Dorussen. Vader André kan ook goed fietsen en wilde wel mee om de kinderen te begeleiden. Karin: "Ik dacht: als zij gaan zit ik alleen thuis. Waarom doen we dit niet met z'n allen? Ik heb de oude fiets van Berko gekregen en ik begon te trainen in de vakantie. Eerst kwam ik tot halverwege de oefenberg, maar nu kan ik helemaal tot boven fietsen." De familie Dorussen is druk bezig met het werven van sponsoren. André: "Allerlei mensen doneren spontaan, ook mensen van wie je het niet meteen verwacht. De komende week trainen we verder in de Eiffel. Alle fietsen gaan mee achterop en op het dak."

Wilt u de Cliniclowns ondersteunen en de familie sponsoren? Dit kan via Alpentocht.nl. Kijk vervolgens bij 'Deelnemers'.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox