Logo koerierbeuningen.nl


Na tien jaar tijd voor een feestje

BEUNINGEN - Twintig september vieren de bewoners van het Beuningse Amalia-complex feest omdat ze er tien jaar wonen. De bewonerscommissie is druk bezig met de laatste voorbereidingen.

Bewonerscommissie 'Amalia Gezellig Wonen' bestaat uit Geert Arends, Rita Kort Lever, Truus Roelofs, Tiny Smits en Hent Willems. Zij zorgen voor het contact tussen verhuurder Standvast en de bewoners, ze inventariseren ideeën en klachten, organiseren feesten en activiteiten waaronder een jaarlijkse gezellige middag en ze hangen met de feestdagen leuke decoraties op. Ook wordt er elke twee maanden vergaderd.

"Ons hoofddoel is om een sfeer van prettig wonen te creëren", vertelt Geert. En dat lukt prima, want het onderling contact tussen de bewoners is goed. Men vindt het leuk om met elkaar om te gaan, ziet de groep. Bewoners komen met allerlei eigen initiatieven als kaartclubs en rummicubclubs. Twee dames gaan op ziekenbezoek wanneer iemand zich niet goed voelt, iemand ontvangt nieuwe bewoners en ook aan de jubilea wordt gedacht. Tiny: "Als er geholpen moet worden, wordt er geholpen. Er zijn binnen de flat ook vriendschappen ontstaan."

Reacties van bewoners zijn allen positief - zo schrijft een bewoner: "Het bijzondere is dat we sámen wonen en dat kan heel gezellig zijn". Een ander schrijft over werkelijke belangstelling in elkaar en betrokkenheid. "Ik voelde mij vanaf 2010 en nu nog steeds welkom. We hopen hier met onze medebewoners nog lang te wonen." Ook mensen die er pas korter wonen vergelijken de bewoners met "één grote familie."

En hoe gaat de samenwerking tussen de commissieleden? Tiny grapt: "Nou, dan heeft de één 'n blauw oog, dan de ander weer..." Het overleg gaat in werkelijkheid al tien jaar goed. De samenstelling is, op één ontvallen commissielid, gelijk gebleven. Tiny: "Ik deed mee met de commissie om iets om handen te hebben. Vroeger zat ik ook al in de buurtvereniging. Het is leuk om te doen." Truus grapt: "Ik wil wat te vertellen hebben!" Toen ze nieuw in de flat kwam wilde ze iets nuttigs doen. Ook Geert wilde zijn steentje bijdragen. Voor Rita had het commissiewerk nog een extra positief effect. "Ik deed mee om van mijn verlegenheid af te komen. Hier ben ik wat vrijer geworden. Het heeft me verrijkt!"

Feest voor bewoners

Het feest op 20 september wordt uitsluitend georganiseerd voor de bewoners van het complex. De bewoners van Amalia hebben gezamenlijk gespaard voor het feest. Het programma blijft nog eventjes geheim....

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox