Logo koerierbeuningen.nl


Open dag op de nieuwe locatie

BEUNINGEN - Gastouderbureau De Koters opent deze week op een nieuwe locatie aan de Schoolstraat. Eind september volgt een open dag om alles te weten te komen over gastouderopvang.

Stel: de school is uit maar je ouders moeten nog werken. Dan breng je de middag liefst op een fijne plek door. Dat kan bij buitenschoolse opvang, maar ook bij gastouders. Sabrina van der Neut, eigenaar van gastouderbureau De Koters, legt uit wat haar bureau doet en wat het verschil is met reguliere buitenschoolse opvang. "Ik heb zelf twee kinderen. Vanwege mijn werk in de zorg weet ik hoe lastig het voor werkende ouders kan zijn wanneer je onregelmatig werkt, of op ongebruikelijke tijden zoals 's avonds of in het weekend. De openingstijden van BSO's sluiten daar meestal niet op aan. Als ouder kom je dan in de knoop met de opvang van je kind. We bemiddelen met De Koters tussen gastouders en onder andere ouders met dergelijke werktijden." Ook zijn er ouders die om andere redenen kiezen voor gastouderopvang. "Sommige kinderen vinden het prettiger om in een huiselijke omgeving te verblijven. Dat je bijvoorbeeld met je gastouder meegaat met boodschappen doen, lunchen of dat je daar gaat buitenspelen. Andere kinderen kunnen weer niet zo goed tegen het ritme van een reguliere opvang en dan is toegespitste opvang fijner voor hen."

Ouders die op zoek zijn naar gastouders kunnen zich inschrijven bij het bureau. Sabrina: "We nemen vervolgens contact op en bespreken hun wensen. Bijvoorbeeld op welke dagen en uren er opvang nodig is, of de gastouder huisdieren mag hebben, welke leeftijdscategorieën geschikt zijn en of een pedagogische achtergrond gewenst is. Vervolgens benaderen we bepaalde gastouders en nodigen beide partijen uit voor een kennismakingsgesprek. Als het klikt komen er wen-dagen en uiteindelijk volgt een contract." "Het leuke bij gastouders is dat je samen tot een oplossing komt, je houdt rekening met elkaars wensen. De insteek van ons bureau is dat het kleinschalig en persoonlijk is, met korte lijntjes, dat 24 uur per dag bereikbaar is. Mensen kunnen altijd bellen en app'en: daarmee willen we ons onderscheiden. Dat betekent voor ons ook in de avond en in het weekend werken. Door flexibele 'openingstijden' te hebben kunnen de werkende ouders de gastouders ontmoeten."

Vanaf 1 september is De Koters te vinden op Schoolstraat 14 (in het pand van de verloskundigenpraktijk). Op zaterdag 30 september is er een open dag en infomiddag op de nieuwe stek. Kijk voor meer informatie op: gastouderbureaudekoters.nl of mail info@gastouderbureaudekoters.nl.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox