Logo koerierbeuningen.nl


Meer bewegen in de sportweek

BEUNINGEN - De Beuningse Sportweek stimuleert inwoners – jong en oud, gezond en met beperking - om meer te gaan bewegen. Van 9 tot en met 17 september kunt u meedoen aan allerlei sportieve activiteiten in en rond de Albert Heijn.

Van skaten en stuntsteppen tot peutergym en voetbal, er is voor elk wat wils. Wie van wandelen houdt kan terecht bij Dorien Vrolijks (allround wandelinstructeur van de Koninklijke Wandelbond) met de activiteit 'Beuningen wandelt samen'. "Wandelen is heel laagdrempelig", vertelt Dorien, "iedereen kan meedoen. Het leuke aan wandelen vind ik dat je tijdens het lopen je gedachten de vrije loop kunt laten. Vaak kom je dan tot goede ideeën. Ook is wandelen ontspannend. Wanneer je in een groep loopt kun je gezellig een praatje maken met je medewandelaars, maar dat hóeft niet. Je kunt ook stil genieten van de natuur: wat hoor en zie je? Dat er geen druk op ligt is fijn." Ook vindt Dorien het prettig om te zien wanneer beginnende wandelaars die in het begin slechts een klein stuk kunnen lopen na structurele oefening meer uithoudingsvermogen krijgen en verder kunnen lopen. "Een half uur beweging per dag is erg goed voor je, of dat nu een wandeling is, even tuinieren of de hond uitlaten. Ook zijn er aanwijzingen dat voldoende dagelijkse beweging een vertragend effect kan hebben op dementie." Met haar bedrijf Action 2 Move geeft Dorien advies en coaching en traint deelnemers in sportief wandelen en nordic walking. "Je let dan onder andere op je wandeltechniek en je ademhaling. Daarnaast doe je intervaltraining voor je fitheid." Deze wandeltrainingen zijn ook geschikt voor mensen met bijvoorbeeld obesitas of COPD, of sporters die het bewegen weer willen opbouwen na een blessure.
'Beuningen wandelt samen' is geschikt voor alle leeftijden en fysieke gesteldheden. Start: vrijdag 15 september om 19.00 bij de Albert Heijn. Samen met gezondheidsmakelaar Barbara begint Dorien met een warming-up bij De Balmerd. Dan splitsen de sportievelingen zich in twee groepen voor een korte route over de weg langs de uiterwaarden en een langere route door de natuur en over het strandje. Halverwege is er een koffiepauze bij het Dijkmagazijn. De tocht eindigt met een cooling down bij de supermarkt. Andere activiteiten: 9 september: vrijwilligers sportverenigingen worden in het zonnetje gezet. U kunt uw spierkracht meten in de winkel onder begeleiding van Beuningen Sport en Beweegt. 13 september: Peutergym in de winkel (14.00-15.00); 'Kom-in-je-sportkleding-naar-school'-dag. 14 september: Skate- en stuntstepworkshop. facebook.com/nationalesportweekbeuningen/

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox