Kamerkoor Muzimare. Het gezelschap treedt tussen kerst en oud en nieuw twee keer op.
Kamerkoor Muzimare. Het gezelschap treedt tussen kerst en oud en nieuw twee keer op.

Twee kerstconcerten Muzimare

BEUNINGEN - In de stille dagen tussen Kerstmis en nieuwjaar verzorgt kamerkoor Muzimare weer twee kerstconcerten. Ze zijn op dezelfde dag. Op donderdag 28 december om 15.00 uur in de Corneliuskerk in Beuningen en om 20.00 uur in de Protestantse Kerk in Grave.

Begeleider op piano is Diana Pivak en op orgel Tommy van Doorn. Het geheel staat onder leiding van Sophia Brink. De entree voor de concerten is gratis. Een vrije gift wordt op prijs gesteld. Kamerkoor Muzimare is in haar inmiddels bijna 25 jarig bestaan uitgegroeid tot een in alle opzichten mooi uitgebalanceerd koor van 24 geoefende amateurzangers. Het koor zingt zowel profane als religieuze muziek en is er trots op dat het daarbij regelmatig muziek zingt die nog weinig bekend is. Dankzij grote inzet van de zangers wordt tijdens de repetities vooral veel aandacht besteed aan de muziek en tekst achter de noten. Zo heeft het koor door de jaren heen een intense wijze van uitvoeren weten te bereiken, waarmee het een nog steeds groeiend publiek op meer locaties iedere keer aangenaam verrast. Een concert van Kamerkoor Muzimare neemt de luisteraar mee op reis en men is bij Muzimare verzekerd van een 'concert met een verhaal'.

Het verhaal bij dit concert

De dagen worden korter, buiten is het donker en koud, binnen gaat het vuur aan. Mens en dier als in winterslaap, alleen een muisje waagt zich nog stilletjes op de vloer. Koningen gaan op reis. Koningen? Ja, alles en iedereen wacht op het Licht. Dan verschijnt plotseling een stralende morgenster en weg is de slaap, weg is de kou, het wachten is gedaan, "All praise to God's Son!" Vol verbazing en ontzag horen we dat Hij is gekomen in de gedaante van een pas geboren kind, in een stal, liggend in een kribbe. Verheugd reizen we af naar Bethlehem om het kind te bezoeken en we nodigen iedereen uit om met ons mee te gaan. Daar aangekomen treffen we in de stal niet alleen het kind en zijn ouders, herders, koningen en engelen, maar ook allerlei soorten dieren.

Meer berichten
Shopbox