De dames van de Patchwork- en Quiltgroep van de VvSB hebben het gezellig met elkaar. Ze willen zoveel mogelijk ondernemen in het nieuwe jaar.
De dames van de Patchwork- en Quiltgroep van de VvSB hebben het gezellig met elkaar. Ze willen zoveel mogelijk ondernemen in het nieuwe jaar.

'Zoveel mogelijk ondernemen in 2018'

BEUNINGEN - De jaarwisseling is achter de rug. En ligt er al een lijstje met goede voornemens? De dames van de Patchwork- en Quiltgroep van de VvSB weten het al.

"Goede voornemens? Daar ben ik afgelopen april al mee bezig gegaan!" Hannie van Geenen is er duidelijk vroeg bij. "Vorig jaar had ik het voornemen om iets meer voor mezelf te doen", vertelt ze. "Dat deed ik daarvoor niet, maar het bevalt me prima. Ik ben op gym gegaan en dat wil ik in het komende jaar ook blijven doen. En pas heb ik nog een cursus Hardanger gedaan, een Scandinavische vorm van handwerk. Volgend jaar neem ik bloemschikken erbij, tien lessen. Ja, iedere week kom ik tijd te kort - het is goed dat ik me niet hoef te vervelen!" Roos Goossens zit ook op de goede weg, vindt ze. "Ik ben heel tevreden: ik kan alles nog doen, inclusief fietsen. Ik hoop eigenlijk dat voor mij alles zo blijft zoals het is." "Het is een feit dat wanneer je van alles onderneemt, je eerder tevreden bent dan wanneer je thuis op de stoel blijft zitten", reageert Hannie. "Ik kom vierentwintig uur per dag tekort", zegt een van de dames, "ik sport veel, bijvoorbeeld yoga. Ik zou alleen iets vaker op vakantie willen, maar dat zal wel niet lukken, haha. Ik maak iedere dag heel bewust mee, dat heb ik wel." Janny Vermeulen herkent dat. "Vooral als je naar de overlijdensadvertenties kijkt." "We moeten het nú doen", weet Hannie. "Daarom willen we zoveel mogelijk ondernemen." De dames zijn erover eens dat gezondheid in 2018 van alle wensen de belangrijkste is. "Het is iets kostbaars", vindt Janny. Hannie: "Als je gezond bent, ben je rijk." Voor Plony Witte is gezondheid ook een belangrijk thema in het komende jaar. Ze heeft als wens voor 2018 dat haar man zijn chemokuur goed zal doorstaan en dat ze daarna hun leven weer kunnen oppakken zoals het was. "En dat ik het zelf goed kan volhouden, dat hoop ik ook. Er komen ineens allerlei dingen op je pad waar je normaal niet zo over nadenkt en waar je nu wel mee bezig bent." Ze vindt het fijn dat de ernstiger zaken ook goed met de groep gedeeld kunnen worden. Hannie: "Lief en leed worden hier gedeeld." Plony: "Het quilten is een heel sociaal gebeuren. We zijn druk bezig, maar zijn in de tussentijd veel aan het praten." Die combinatie vindt Hannie erg ontspannend. Het quilten zelf vindt Roos een tikje verslavend. "Als ik hier klaar ben, ga ik er thuis mee verder. Ik heb zoveel ideeën om te maken dat ik ouder dan tweehonderd zal moeten worden!" Quilt en Patchwork is elke week van 13.15-15.30 in De Schakel in de Leghe Polder. Quilt is een handwerkvorm waarin je van de nog goede delen van kledingstukken iets nieuws maakt.

Meer berichten
Shopbox