In Toe Spees geeft een spectaculair optreden tijdens de eerste pronkzitting van De Dorstvlegels. Zaterdag 20 januari is de tweede pronkzitting. Dan zijn de mannen weer te bewonderen. FOTO: Arno Hartgers
In Toe Spees geeft een spectaculair optreden tijdens de eerste pronkzitting van De Dorstvlegels. Zaterdag 20 januari is de tweede pronkzitting. Dan zijn de mannen weer te bewonderen. FOTO: Arno Hartgers (Foto: Arno Hartgers)

In Oelewaal gaat het om de knikkers!

WINSSEN - De zaal is zoals gebruikelijk uitverkocht, de eerste pronkzitting van de Dorstvlegels is in volle gang. Borny Reuvers, Edward Tromp en Tom Noij rollen door de zaal naar het podium voor een buitenaards mooi optreden.

Ze zijn incognito gekomen. Hun identiteit gaat schuil achter een fantastisch kostuum. Als de robots beginnen te drummen, gonzen er al snel namen door De Paulus. Twee uur eerder gist het publiek ook naar een naam. Naar die van de nieuwe opperheerser van Oelewaal natuurlijk. Het antwoord op die brandende kwestie hangt dan al in de lucht. De complete onthulling schetsen zou jammer zijn voor de bezoekers van de tweede pronkzitting. Een ding kan wel gezegd worden: bij De Dorstvlegels gaat het niet alleen om het spel, maar ook om de knikkers! Als na een kort moment van duisternis de spotlights weer aanfloepen, staat hij daar: Prins Jacco d'n Urste van Oelewaal. Zoon van oud-prins Albert (Cubke) en Koosje Willems, kleinzoon van Cub Willems, die nog mede aan de wieg van De Dorstvlegels heeft gestaan. Broer van Saskia, man van zijn prinses Debby en vader van Roan, Tjerk en Lynn. Jet Verploegen en Lincy Coenders zijn de pages van de Oppervlegel. De kersverse prins is commercieel medewerker landbouw en industrie bij Protempo BV, speelt graag een potje volleybal, houdt van Normaal en andere stevige rockmuziek. Niet voor niets luidt zijn lijfspreuk: "Klaar voor de start, we gaan oerend hard!
En hard gaat het als de zaal tegen middernacht dolenthousiast meezingt met de uitsmijter van de avond: het lied van de 4 J's over Kees van Haalen. Dat kan weleens de Winssense carnavalskraker van 2018 worden. Of misschien bedenkt er iemand een leuk lied over bakkers? Buutreedner Rob Scheepers weet in ieder geval niet wat hij meemaakt als Winssense bezoekers minstens zo gevat blijken te zijn als hij.
De pronkzitting van De Dorstvlegels is niet compleet zonder 'vaste gasten', maar kan ook niet zonder vernieuwing. Lenn Janssen en Marijn van Kraaij komen als Slotenmoaiers overal. Ze delen hun bevindingen op humoristische wijze met het publiek. Dat beloont de mannen met een gul applaus. Ook Brulto, sinds jaar en dag van de partij, krijgt een warm onthaal. De muzikanten hebben het er zowaar heet van. Een duik in het zwembad, dat helpt tegen oververhitting. De mannen van de Raad van Elf zijn een nieuwe club begonnen: herensynchroonzwemvereniging Vannuteigestewah. Uiterst elegant bewegen de heren zich door het water. Hoe atletisch en afgetraind ook, tegen de gratie en de schoonheid van de Dorstvlédancers kunnen de mannen niet op. Wervelend en kleurrijk zijn de danseressen, net als de zitting zelf.

 

 

 

Meer berichten