Logo koerierbeuningen.nl


Wethouder Piet de Klein heeft zojuist een boek geleend. Vrijwilligsters Dinie en Ellen hebben de wethouder het boek overhandigd.
Wethouder Piet de Klein heeft zojuist een boek geleend. Vrijwilligsters Dinie en Ellen hebben de wethouder het boek overhandigd. (Foto: Jan Hermens)

Bibliotheek in Weurtse Kloostertuin geopend

WEURT - Wethouder Piet de Klein leende vrijdag 26 januari het eerste boek en opende daarmee de bibliotheek in het Weurtse woonzorgcomplex De Kloostertuin.

De bibliotheek bestaat al een poosje, maar was voorheen gevestigd in de nieuwe basisschool. Dit omdat het idee voor de Weurtse bibliotheek afkomstig is van Annemiek Breimer, voormalig directeur van de De Ruyterschool. De combinatie school en bibliotheek bleek niet ideaal. Hans Straten, voorzitter van Stichting Wozoco: "De deuren van de school waren begrijpelijkerwijs op slot. Om in de bibliotheek te komen moesten bezoekers aanbellen. Dat is al een drempel. De bieb was in de aula. Daar is op een schooldag altijd leven. Een drukke aula gaat niet zo goed samen met het uitzoeken van boeken. Het idee rees om de bibliotheek te verplaatsen naar de Kloostertuin. Dat plan is gerealiseerd met als resultaat een fraaie nieuwe bibliotheekopstelling. Ik moet zeker niet vergeten de vrijwilligsters Dinie en Ellen te noemen. Zij zijn druk bezig geweest met sorteren, inpakken van de boeken, uitpakken van de boeken, een heel karwei."
Ellen legt uit hoe de Weurtse bibliotheek werkt: "Alle boeken die hier staan hebben we gekregen van mensen uit Weurt. We kopen niets in. We voeren ook geen lenersadministratie, alles is gebaseerd op vertrouwen. We gaan ervan uit dat iemand die hier een boek leent, dit ook terugbrengt."
Wethouder De Klein is niet met lege handen gekomen. Hij verrijkt de boekencollectie met 'De Nije Weg', deel 1 en 2. "Mocht er ooit een deel 3 uitkomen, dan moeten jullie me nog maar eens aan mijn jasje trekken."

Open

De bibliotheek in De Kloostertuin in Weurt is geopend op maandag van 14.00 tot 16.00 uur, woensdag van 14.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. De Kloostertuin bevindt zich aan de Pastoor Van der Marckstraat.

 

 

 

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox