Theatergroep PIT in actie. FOTO: Ruth fotografie
Theatergroep PIT in actie. FOTO: Ruth fotografie (Foto: Ruth fotografie)

PIT op de planken in Theater De Molen

BEUNINGEN - Dat Theatergroep PIT 3 februari in Theater de Molen optreedt, is zeker. Hoe de voorstelling eruit gaat zien? Dat weet nog niemand.
De acteurs geven de scènes al spelend vorm en inhoud. PIT doet namelijk aan improvisatietheater. Franck Asselman legt namens de theatergroep uit welke formule PIT hanteert. "Een of twee spelers bereiden de voorstelling voor. Zij bedenken scènes en kiezen daar spelers bij. Voor ze de vloer op gaan krijgen de acteurs een kader mee. Dat kleuren zij vervolgens zelf in. Bijvoorbeeld: twee ouderen die ooit geliefden waren, komen elkaar na vijftig jaar weer tegen op de top van de Kilimanjaro. De spelers verzinnen ter plekke de dialoog, kiezen attributen uit en wekken de scène tot leven. Uiteraard bedenken de mensen die de voorstelling voorbereiden een mix van komische en ontroerende taferelen."
Het optreden in Beuningen is bijzonder voor PIT, want de theatergroep trad doorgaans alleen in De Lindenberg op. "We zijn onze horizon aan het verbreden. Erg leuk om ook eens in andere theaters op de planken te staan." PIT ontdekte Theater de Molen via een filmavond. De theatergroep kreeg de vraag de introductie voor de film 'Room' te verzorgen. Twee PIT-leden hebben dat gedaan en zo is het balletje gaan rollen. Theatergroep PIT is zaterdag 3 februari om 20.30 uur te bewonderen in Theater de Molen in Beuningen. Kaartjes: www.theaterdemolen.nl.

 

Meer berichten