Mien Willems geeft Rob, Ralph, Bert en Luuk haar auto voor de Barrel Challenge. De mannen zijn er blij mee, zij staan te popelen om op avontuur te gaan. Inmiddels zijn ze alweer thuis. FOTO: Veronique Willems
Mien Willems geeft Rob, Ralph, Bert en Luuk haar auto voor de Barrel Challenge. De mannen zijn er blij mee, zij staan te popelen om op avontuur te gaan. Inmiddels zijn ze alweer thuis. FOTO: Veronique Willems (Foto: Veronique Willems)

Barrel Challenge is een onvergetelijk avontuur

WINSSEN - Winssenaar Rob van den Berg heeft samen met Bert Sanders, Ralph van Oss en Luuk Dibbits meegedaan aan de Barrel Challenge, een grensoverschrijdende tocht door Europa met auto's van voor 1999. Mien Willems uit Winssen schonk het team haar auto.

Miens Mercedes voldeed aan alle criteria en dus maakten de mannen de auto voor vertrek helemaal klaar voor het grote avontuur. Rob vertelt: "Ik werk bij Willems Winssen en ik kom uit Winssen, zodoende ken ik Mien goed. Mien heeft de Mercedes nog met Jan aangeschaft en er meer dan twintig jaar in gereden. Hij dateert van 1996, oud genoeg voor de Barrel Challenge. Ze vindt het fijn dat wij plezier hebben van de auto. Dat is zeker zo, want de Mercedes heeft de Challenge uitstekend doorstaan. We hebben nooit problemen gehad, geen schade, niets. Alleen een kapot lampje, dat is alles. Voordat we vertrokken, hebben we de auto van bedrijfslogo's voorzien, er een reservewiel in gelegd en extra lampen op gemonteerd." De Barrel Challenge kent twee edities: een in de zomer en een in de winter. De wintereditie 2018 voerde de deelnemers door Nederland, Duitsland, Italië, Slovenië en Oostenrijk. Wie in deze tijd van het jaar Alpenlanden opzoekt, maakt kans op een vlokje sneeuw. De deelnemers aan de Barrel Challenge troffen wel meer dan een vlokje. Rob: "Ja, we hebben twee dagen veel sneeuw gehad. Geen probleem voor ons, sneeuwkettingen om de banden en rijden maar. Er zijn echter wel teams gestrand. Wij hebben alleen 's morgens de auto uit moeten graven, hij was bedolven onder de sneeuw." Rob, Ralph, Bert en Luuk legden maar liefst 3500 kilometer af. "We zijn op prachtige plekken geweest, waar we waarschijnlijk nooit meer komen. Echt onvergetelijk." De Mercedes staat inmiddels blinkend en schoon in de stalling, wachtend op een nieuw avontuur. "We hebben het al voorzichtig over een volgende trip gehad."

Meer berichten