De deelnemers genieten van de koffie na hun wandeling. FOTO: Nordic Walking Ewijk
De deelnemers genieten van de koffie na hun wandeling. FOTO: Nordic Walking Ewijk

Nordic Walkers Ewijk al tien jaar actief

EWIJK - Trouw lopen ze elke week een flinke ronde door Ewijk en dat al tien jaar lang. De senioren van de Ewijkse Nordic Walking groep houden zichzelf goed in beweging. De Nordic Walkers kunnen kiezen voor twee opties: een stevige route van anderhalf uur of een flinke wandeling van een uur in een iets rustiger tred. De deelnemers op de langste afstand starten elke vrijdagochtend om 9.00 uur vanuit Waelwick, de andere lopers beginnen eveneens bij Waelwick, maar dan om 9.30 uur.
Om 10.30 uur, als de wandeling erop zit, komen de senioren samen in Waelwick om de ochtend af te sluiten met een kopje koffie of thee voor 1 euro. Dat alweer tien jaar, een jubileum!
Wie nu denkt: 'Goh, ik wil ook wel lekker bewegen in de buitenlucht. Zo'n laagdrempelige en betaalbare activiteit als Nordic Walking is wel iets voor mij," kan zich bij de groep aansluiten. Het is raadzaam in eerste instantie mee te doen met de groep van 9.30 uur. Dit om wat te oefenen met Nordic Walking en de techniek goed onder de knie te krijgen. Het is belangrijk om op vrijdagochtend op tijd bij Waelwick te zijn, want de lopers vertrekken stipt om 9.30 uur. En als eenmaal een voorsprong hebben, is het niet makkelijk ze nog in te halen! Aan- en afmelden is niet noodzakelijk. Het is niet verplicht om met Nordic Walking-poles (stokken) te lopen, gewoon wandelen is ook prima. De totale groep telt op dit moment zo'n 15 mensen.

Meer berichten