De 'badmeester' overziet het vlottenbouwen op de plas bij DTRH in De Groene Heuvels.
De 'badmeester' overziet het vlottenbouwen op de plas bij DTRH in De Groene Heuvels.

Festival oogst veel waardering

EWIJK - Al redelijk wat namen zijn inmiddels bekend gemaakt voor het festival Down the Rabbit Hole. Het alternatieve muziek- en activiteitenfestival vindt plaats van 29 juni tot en met 1 juli op recreatiepark de Groene Heuvels in Ewijk.

Op de vierde Down the Rabbit Hole valt er van alles te vieren: de vorige editie van het culturele muziekfestival is namelijk winnaar geworden bij de European Festival Awards. Het gaat om de categorie 'best medium-sized festival'. Het publiek heeft DTRH massaal de longlist ingestemd, waarna een jury van vijfentwintig festivalpromotors plus tien experts uit de festivalindustrie de shortlist en winnaars hebben gekozen. Daarbij werd een kwart van de publieksstemmen weer meegerekend. Dus gemeente Beuningen, er staat een winnaar in de achtertuin! Er zijn inmiddels al meer dan veertig acts bekend die het festival zullen opluisteren. Queens of the Stone Age zal als grotere naam beslist een flinke groep stonerrockliefhebbers aantrekken, al schijnen fans van boogiewoogie en rock 'n roll tegenwoordig ook aan hun trekken te kunnen komen bij deze doorgewinterde muzikanten. Oudgedienden Nick Cave and the Bad Seeds staan garant voor wie in de zonneschijn behoefte heeft aan een grimmig moment. Mocht het festival juist weer in de 'moesson' vallen, dan kunnen de hiphop van Anderson .Paak & The Free Nationals of de mariachi-invloeden van Calexico je vast doen opvrolijken. Andere niet te vergeten artiesten: James Holden, Sampha, Franz Ferdinand, David Byrne en de Oh Sees. Naast de vele bands en acts zullen ook de knutselhoekjes, zwemspelletjes, kunstlokaaltjes, pop-up-party's, en andere volwassenmensenspeeltuinactiviteiten niet ontbreken. Dat is immers waar DTRH zich écht mee onderscheidt alsmede de groene omgeving en de relaxte omstandigheid dat bezoekers elkaar niet hutjemutje staan te verdringen. Houd je wél van muziek en kliederen, maar eigenlijk niet zo van kamperen? Wil je 's avonds niet vies je bed in in een krap minitentje? Dit jaar heeft het festival een Rabbit Resort ingericht, waar luxe accommodaties zoals tipi's, hutten, caravans en legertenten klaarstaan. Met onder andere een bed en koelkast.

Down The Rabbit Hole vindt plaats van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli op recreatiepark De Groene Heuvels in Ewijk. Een festivalticket voor het volledige festival (drie dagen en vier overnachtingen), een plek op de tentencamping en vervoer per pendelbus van en naar station Wijchen kost 149 euro, excl. 10 euro servicekosten. Er worden geen dagkaarten verkocht. Meer informatie over tickets en het volledige programma vind je op: http://downtherabbithole.nl.

Meer berichten