Jan Smit uit Dreumel geflankeerd door twee Romeinen. (foto Richard Smits)
Jan Smit uit Dreumel geflankeerd door twee Romeinen. (foto Richard Smits) (Foto: Marcel Witlox)

Julius Caesar aan de Maas: Romeinen gezocht

BEUNINGEN - Zo'n twee jaar geleden werd door archeologen vastgesteld dat de Romeinse veldheer Julius Caesar aan de Maas bij Kessel twee volkeren in de pan heeft gehakt. In combinatie met spectaculaire opgravingen in het gebied tussen Maas en Waal maakt Stichting KAM een muziektheaterspektakel in de openlucht. In juni worden aan de Maas bij Maren-Kessel acht voorstellingen opgevoerd. De organisatie verwacht zo'n 4000 man publiek.

"Gezien de gemeenschappelijke thematiek, de spectaculaire opgravingen en het stempel dat Julius Caesar heeft gezet op een groot gebied tussen Maaskant en Waalkant, zou het mooi zijn als bewoners van beide kanten van de Waal meedoen in de voorstellingen", aldus Stichting KAM. "Daarom zoeken we extra spelers, zangers, muzikanten en productiewerkers uit het land van Maas en Waal." Jan Vink uit Dreumel doet al enthousiast mee: "Het is een prachtige gelegenheid om samen op te trekken in een historisch verhaal dat eigen gebied en eigen bewoners aangaat."

Toneelspelers, figuranten (enkelen met tekst), zangers (vooral bassen en sopranen), muzikanten (koperblazers), jonge mannen die soldaat willen spelen (zij krijgen een gevechtstraining) en productiewerkers kunnen zich aanmelden of meer info krijgen via info@julius-caesar.nl. Info en kaartverkoop:

www.julius-caesar.nl


Noot voor redactie (niet voor publicatie)
Foto kan rechtenvrij gebruikt worden met vermelding foto Richard Smits

Met vriendelijke groet,
Ans Jager
(productieleider)
06 20504858

Regie in handen van Harold Schraven, script en productie Ans Jager. Koor en orkest wordt begeleid door dirigent en arrangeur Marty van der Staak.

Meer berichten
Shopbox