NEC-voetballer Ted van de Pavert 'scoort' boeken. (Foto Marcel Krijgsman)
NEC-voetballer Ted van de Pavert 'scoort' boeken. (Foto Marcel Krijgsman) (Foto: Marcel Witlox)

Jeugd 'scoort een boek' met NEC en de bibliotheek

BEUNINGEN - NEC en de bibliotheken in de regio Nijmegen zijn 19 februari een leesproject voor basisscholen gestart: 'Scoor een Boek!' NEC-voetballer Ted van de Pavert: "Mooi om kinderen zo te laten ervaren hoe leuk lezen kan zijn. Bovendien helpt taalvaardigheid je verder in deze maatschappij."

 Vanaf groep 5 en 6 lezen kinderen steeds minder, blijkt uit onderzoek. Hoe zorg je dat je deze trend doorbreekt? Door een idool als voorbeeld in te zetten en een spel-element toe te voegen. Bert Hogemans, directeur Bibliotheek Gelderland Zuid: "Met elk boek dat kinderen scoren, stappen ze in een hele nieuwe wereld. Van spannende avonturen tot onbekende culturen. Dat ongemerkt je taalniveau erop vooruit gaat is mooi meegenomen."

Tijdens 'Scoor een Boek!' lezen kinderen 8 weken lang zo veel mogelijk boeken in de klas, gestimuleerd door een video-oproep van Ted van de Pavert van NEC. Met elk gelezen boek scoren ze een 'doelpunt'. Tijdens het project wisselen leerlingen hun favoriete boeken uit. Ter afsluiting is er een sportieve dag bij het voetbalstadion. "Dit project wordt ingezet op verschillende basisscholen om leesplezier te stimuleren en leerlingen 'leeskilometers' te laten maken. Op school én thuis." In Nijmegen is het project opgezet met Bibliotheek Gelderland Zuid, NEC en GGD. Wil je als school aansluiten bij dit project? Kijk op www.obgz.nl/scooreenboek.

Meer berichten
Shopbox