Logo koerierbeuningen.nl


Ben en Carla zijn bezig met het bereiden van de witlofsalade.
Ben en Carla zijn bezig met het bereiden van de witlofsalade.

Kokkerellen voor dankbare eters

EWIJK - Lekker kokkerellen voor een groep dankbare eters - heerlijk toch? Bij het Eetpunt Ewijk zijn vrijwillige koks druk in de weer om hun gasten een verse en smakelijke maaltijd voor te schotelen.

In de keuken van 't Hart wordt vlijtig groente gesneden en in grote pannen geroerd. De soep is al bijna klaar en ook met de salade zijn Ben van Beuningen en Carla ter Horst al een heel eind. Op het menu staat vandaag: spinaziesoep, witlofsalade met mandarijntjes, paprika en ei en kipfilet met gebakken aardappeltjes. Als toetje maakt het duo vla met gebakken appeltjes. Klinkt goed! "Eén keer in de tien weken overleggen de vrijwilligers wat er de komende tijd op het menu staat", leggen de twee uit. "De kok bepaalt altijd wat er gemaakt wordt." Carla: "We bereiden gerechten waarvan we denken dat onze gasten ze lekker zullen vinden. Dus bijvoorbeeld niet te kruidig of met extreme smaken. Ook moeten we alle drie de gangen in één ochtend voor een grotere groep kunnen klaarmaken." "We gebruiken daarbij altijd verse producten", benadrukt Ben. "Senioren eten nog wel eens diepvriesmaaltijden. Gebakken aardappeltjes en een stukje vlees vers uit de pan krijgen ze niet allemaal dagelijks. Ik vind het daarnaast een uitdaging om iets te koken wat de mensen nog niet kennen en wat toch heel lekker is." Zoals? "Vorig jaar had ik knoflooksoep gemaakt." Carla: "Dat hadden de gasten nog nooit gegeten." Ben: "Na de zomerpauze vroegen ze of we dat nog eens gingen maken. Dat is geweldig, daar doe ik het voor!" Carla: "Het is heel dankbaar werk. Als de gasten zeggen: 'ik vond het zo lekker' – dat maakte het heel leuk. Het zijn heel tevreden eters: we hebben nog nooit gehoord dat iemand iets niet hoefde." Carla is een aantal maanden geleden bij het Eetpunt Ewijk gekomen via een advertentie. "Ik vind koken leuk en omgaan met mensen ook. Daarnaast woon ik hier vlakbij, ik kom zó aanlopen!" Ben is er al vanaf het prille begin bij. "Drie jaar geleden werd ik door Perspectief gevraagd om te helpen met het opstarten van het Eetpunt. Ik houd van koken en heb een koksopleiding gedaan. Daarom leek het me wel een leuk idee om me ermee bezig te gaan houden. Van de acht koks van toen zijn er inmiddels nog een paar over. We zijn dus op zoek naar versterking!" Het Eetpunt zoekt nog nieuwe vrijwilligers. De koks van het Eetpunt koken gewoonlijk in duo's voor 18-20 mensen. Heeft u interesse, Stichting Perspectief 024-6750939. Komt u liever eten? Eetpunt Ewijk is elke donderdag om 12.30 in MFA 't Hart in Ewijk. Aanmelden vóór 10.00 op de voorafgaande maandag. Kosten 7,5 euro voor een driegangenmaaltijd.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox