Krachtig Winssen kan rekenen op veel belangstelling vanuit het dorp.
Krachtig Winssen kan rekenen op veel belangstelling vanuit het dorp. (Foto: Jan Hermens)

Krachtig Winssen gaat vol enthousiasme door

WINSSEN - Burgerinitiatief Krachtig Winssen gaat door, ook al is het onderzoek naar de leefbaarheid in Winssen afgerond. Studenten van de HAN voerden het onderzoek uit in het kader van het Krachtige Kernen-project. Woensdag 14 maart presenteerden zij de resultaten.

De avond die Krachtig Winssen had opgezet, was een combinatie van een aantal afzonderlijke onderwerpen, gevolgd door een verkiezingsdebat. Zo kwam de tweede fase van nieuwbouwproject de Fruithof aan de orde, passeerde de toekomst van voormalig zorgcentrum Overmars de revue en presenteerden de HAN-studenten de conclusies van hun onderzoek naar de leefbaarheid in Winssen. Volgens het rapport ontbreekt het Winssen aan voldoende geschikte woningen voor starters en senioren. De onderzoekers noemen levensloopbestendig bouwen als mogelijkheid. Verder meldt het onderzoek dat een centrale ontmoetingsplaats voor jong, oud en alles daartussen goed zou zijn voor de leefbaarheid in het dorp.
Martin Scherpenborg licht namens Van den Bosch Vastgoed fase 2 van de Fruithof toe. "Fase twee van dit plan omvat 56 woningen. Een aantal daarvan kost minder dan 2 ton en valt onder de starterswoningen. Ook realiseren we tien levensloopbestendige woningen. Misschien kunnen we tegen het eind van 2018 starten met de bouw."
In zorgcentrum Overmars komen 66 appartementen, maar dat duurt nog wel een jaar of tien. Voorlopig krijgt het pand een lik verf en blijft het zoals het nu is. Eigenaar Together Wonen verhuurt de huidige kamers aan mensen die tijdelijk een woning nodig hebben.
Voor de meer dan volle zaal vertelde Peter Lam, voorzitter van Krachtig Winssen, tenslotte dat het burgerinitiatief doorgaat. "Er zijn inmiddels vier werkgroepen actief. Die houden zich respectievelijk bezig met jeugd, senioren, openbaar groen en marketing. Wij houden u van hun werkzaamheden op de hoogte."

Meer berichten