De vrijwilligers Joop Beekhuizen en Annelies Willems, Kiri de Bruin (wijkregisseur Standvast Wonen) en Ans Jansen (ouderenadviseur Stichting Perspectief).
De vrijwilligers Joop Beekhuizen en Annelies Willems, Kiri de Bruin (wijkregisseur Standvast Wonen) en Ans Jansen (ouderenadviseur Stichting Perspectief).

Digitaal zoeken naar een woning

BEUNINGEN - Steeds meer zaken regel je tegenwoordig via het internet. Bijvoorbeeld het doorgeven van je meterstanden of het afsluiten van je telefoonabonnement. Maar ook het zoeken naar een andere woning via het woonruimteverdeelsysteem Entree. Dat is niet voor iedereen even makkelijk. De ontwikkelingen gaan erg snel en soms is het moeilijk deze bij te houden. Stichting Perspectief en Standvast Wonen helpen daar graag bij.

Huurders die moeite hebben digitale ontwikkelingen bij te houden, kunnen via de Bibliotheek Beuningen de gratis cursus 'Klik en tik' volgen. In deze cursus leer je de basisprincipes van internet. "In samenwerking met de bibliotheek, bieden we bij deze cursus een extra onderdeel aan: het zoeken naar een woning via Entree. Het inschrijven, zoeken en reageren gaat namelijk helemaal digitaal. Deze uitgebreide cursus is speciaal voor mensen die een woning huren van Standvast Wonen in de gemeente Beuningen." Huurders die deze cursus niet kunnen volgen, maar toch graag hulp willen, kunnen een-op-een begeleiding krijgen van vrijwilligers van stichting Perspectief. De vrijwilligers helpen bij het inschrijven of bij het zoeken naar een woning via Entree. De vrijwilligers werden hiervoor, samen met de vrijwilligers van de Bibliotheek, getraind door Conny Mulder (woonconsulent bij Standvast Wonen) en Inge Besselink (verhuurmakelaar bij Standvast Wonen). De vrijwilligers van Stichting Perspectief ontvingen dinsdag 20 februari twee iPad's die ze mogen gebruiken bij hun een-op-een begeleiding aan onze huurders. Ans Jansen ouderenadviseur Stichting Perspectief: "Voor veel mensen is het geen probleem om digitaal een woning te zoeken en te reageren. Maar er zijn ook mensen die het niet zelf kunnen en ook geen mensen om zich heen hebben die hen daarbij kan helpen. Wij kregen steeds vaker de vraag van mensen maar ook vanuit het Sociaal Team om mensen digitaal te ondersteunen. Met dit project kunnen we deze mensen helpen." Kiri de Bruin, wijkregisseur bij Standvast Wonen, zegt hierover: "We willen graag dat mensen wonen in een huis dat bij ze past. Daarom ondersteunen we het idee van Stichting Perspectief graag. Mensen die verhuizen naar een passende woning, laten weer woningen achter voor andere mensen. Dit bevordert de doorstroming op de woningmarkt." Wil je meer informatie over de gratis cursus 'Klik en tik'? https://www.obgz.nl/activiteiten/digitaal-vaardig/klik-en-tik.html. Aanmelden kan per e-mail: beuningen@obgz.nl of : 024 327 49 11. Wil je hulp van Stichting Perspectief? Ans Jansen: 024-67 50 939, ansjansen@stg-perspectief.nl

Meer berichten