Een van de deelnemende teams van Scouting Winssen. FOTO: Scouting Winssen
Een van de deelnemende teams van Scouting Winssen. FOTO: Scouting Winssen (Foto: Scouting Winssen)

De teams Berta en Pivohok winnen Winssenhunt

WINSSEN - Overal in het dorp kwamen ze zondag voorbij: scouts en explo's van Scouting Winssen. Op zoek naar vossen waren ze, of juist op de vlucht voor 'hunters'.

Ruud van Beuningen, Gijs Tromp en Rianne de Heus hadden voor de scouts en de explo's van Scouting Winssen een grootse vossenjacht in elkaar gezet, een echte Winssenhunt. De jagers konden punten verdienen door vossen te 'vangen'. Omgekeerd moesten de vossen natuurlijk uit handen van de speurders zien te blijven. De dag begon met een gezamenlijk ontbijt in De Geer. Daarna mochten de groepjes met tussenpozen op pad. Vossen jagen betekent niet lukraak door het dorp fietsen en lopen, maar locaties berekenen aan de hand van coördinaten, opdrachten uitvoeren en goed zoeken. Soms leidde die speurtocht de kinderen tot diep in de uiterwaarden: "Rond een uur of drie kreeg ik een telefoontje. Ik moest binnen zeven minuten terug zijn bij de Geer. Ik zat samen met iemand anders helemaal in de uiterwaarden. Ik kan je vertellen, dan moet je echt doortrappen wil je er op tijd zijn. Maar we hebben het in de laatste 10 seconden gehaald. Net op tijd voor alle punten en daar doe je het voor. Al was ik wel kapot. Maar je moet toch verder. Want verliezen is geen optie."
Om 17.00 uur liep het spel ten einde. Tijd om de balans op te maken. Bij de vossen bleek team Berta het sterkst. Team Pivohok bevatte de beste 'hunters'.

Meer berichten