Gerrie van de Geer heeft namens het KWF de cheque in ontvangst genomen. FOTO: Veronique Willems
Gerrie van de Geer heeft namens het KWF de cheque in ontvangst genomen. FOTO: Veronique Willems (Foto: Veronique Willems)

Wegwijzer doneert fraai bedrag aan KWF

WINSSEN - Basisschool De Wegwijzer heeft met een sponsormarkt 935,50 euro ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. De leerlingenraad overhandigde onlangs een fraaie cheque aan Gerrie van de Geer uit Winssen. Zij is vrijwilliger voor het KWF.

door Berenike Vossenbeld

Elk jaar, rondom de Goede Week, houdt basisschool De Wegwijzer een sponsoractiviteit voor een goed doel. De afgelopen jaren was een sponsorloop. Nu bleek er behoefte aan een andere invulling. Het werd een sponsormarkt, georganiseerd door en voor de kinderen. Samen met twee leerlingen van de leerlingenraad is het idee uitgewerkt. De kinderen van groep 1 tot en met 3 maakten een paasknutsel op school en verkochten deze op de markt aan hun ouders. De kinderen van groep 4 tot en met 8 'vulden' een marktkraam. De bezoekers van de markt liepen met een strippenkaart de kraampjes langs.

Het goede doel heeft het team dit keer zelf gekozen. Afgelopen februari overleed oud-collega en juf Nelly aan de gevolgen van kanker. De keuze voor het KWF, ter nagedachtenis aan juf Nelly, was dan ook snel gemaakt.

De markt was een groot succes. Na het Koningsontbijt van vrijdag 20 april hebben de leerlingen van de leerlingenraad de cheque met het prachtbedrag van 935,50 mogen uitreiken. Het team van De Wegwijzer is trots op de leerlingen.

Meer berichten