Hardlopen, wandelen, fietsen, het kan allemaal. FOTO: Stichting CliniClowns
Hardlopen, wandelen, fietsen, het kan allemaal. FOTO: Stichting CliniClowns (Foto: Stichting CliniClowns)

Naar de top voor de CliniClowns

BEUNINGEN - Berko Dorussen uit Beuningen bedwong vorig jaar de Mont Ventoux voor Stichting CliniClowns. Dit jaar is er opnieuw een zogeheten Alpentocht voor CliniClowns. De deelnemers bedwingen wandelend, hardlopend of fietsend de Mont Ventoux, de kale berg.

De familie Dorussen bracht in 2017 maar liefst 3345 euro bijeen voor CliniClowns. De totale opbrengst van de Alpentocht was 237420 euro. Geld waarmee de stichting haar werk kan blijven doen. CliniClowns zet zich sinds 1992 in voor zieke en gehandicapte kinderen. Door écht contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten zorgen de inmiddels zeer bekende clowns ervoor dat deze kinderen weer even kind kunnen zijn. Een ontmoeting met een CliniClown heeft effect: kinderen ervaren bijvoorbeeld minder stress en angst.
De CliniClowns spelen in nagenoeg alle Nederlandse ziekenhuizen met een kinderafdeling, in revalidatieklinieken, hospices, op scholen en online. De clowns gaan ook naar zorginstellingen voor mensen met dementie. Daar zetten zij hun verbeeldingskracht met liefde en respect in om het isolement en de eenzaamheid van de dementerenden te verzachten. Ze brengen een straaltje zonneschijn.

Uitdaging

Wie op zoek is naar een sportieve uitdaging, vindt die zeker in de Alpentocht. Wandelaars, hardlopers en fietsers, ze kunnen allemaal meedoen. De Mont Ventoux beklimmen is zwaar, hoe dan ook. De berg is bekend van de Tour de France, renners praten er met eerbied over. De tocht is op 22 september, inschrijven kan tot 1 juni. Zie daarvoor de website www.alpentocht.nl. Hier is ook nadere informatie te vinden over de kosten, de overnachtingen en het tenue dat de 'bergbeklimmers' krijgen. Deelnemers kunnen zichzelf individueel of als team aanmelden. De verdere organisatie is in handen van het team van CliniClowns. Denk daarbij onder andere aan trainingsdagen ter voorbereiding en een gezellige barbecue na afloop.

Sponsoren

Het is uiteraard de bedoeling dat de deelnemers zich laten sponsoren. Een prestatie van formaat is wel wat geld waard! Het is de bedoeling dat sportievelingen minimaal 250 euro aan sponsorgeld ophalen. CliniClowns geeft desgewenst tips over het werven van sponsoren. Saskia Scholten namens CliniClowns: "Wij hopen dat mensen uit deze regio zich in willen zetten voor ons goede werk. Dat ze net als de familie Dorussen vorig jaar de legendarische Mont Ventoux bestijgen. Daarmee helpen ze CliniClowns enorm. Een volbrachte Alpentocht geeft de deelnemers veel voldoening. Het bedwingen van die berg, dat is iets magisch."

Meer berichten