Peter Teunissen schildert in sprekende kleuren.
Peter Teunissen schildert in sprekende kleuren. (Foto: Jan Hermens)

Peter Teunissen exposeert in De Noodschuur Ewijk

Peter Teunissen uit Beuningen exposeert van 5 tot en met 7 mei schilderijen in De Noodschuur, Dijk 7 in Ewijk. Met zijn expositie opent hij het seizoen van de karakteristieke galerie.

BEUNINGEN - Als Peter Teunissen schildert, laat hij zijn creativiteit de vrije loop. Zijn kleurgebruik springt in het oog. De werken bevinden zich op het snijvlak tussen figuratief en abstract. "Helemaal abstract zijn mijn werken meestal niet. Ze laten wel het nodige aan de verbeelding van de kijker over. De natuur is een van mijn inspiratiebronnen, ik geniet ervan om rustig door bos en veld te wandelen, om me heen te kijken en te luisteren. Soms zie ik een schilderij al voor me voordat ik het daadwerkelijk maak. Het komt ook voor dat ik gewoon aan een doek begin en geen idee heb waar het naartoe gaat."
De Beuningse kunstschilder is autodidact. "Ik heb mezelf leren schilderen door te doen. Proberen, oefenen, uitvinden welke stijl mij ligt, mijn eigenheid ontdekken. Ik werk met acrylverf. Die kleuren spreken enorm."
Peter Teunissen heeft al vaker geëxposeerd. "Ik vind het fijn om nu weer schilderijen te presenteren. De Noodschuur in Ewijk is een mooie locatie. Er komen veel fietsers en wandelaars langs. De tentoonstelling is van 5 tot en met 7 mei te bezichtigen, elke dag van 12.00 tot 17.00 uur. Wie vast een voorproefje van de expositie wil, kan een kijkje nemen op mijn website
www.peterteunissen-art.nl.

Meer berichten