Onder de fruitbomen luisteren naar muziek of lekker picknicken. FOTO: Gasterij De Arend
Onder de fruitbomen luisteren naar muziek of lekker picknicken. FOTO: Gasterij De Arend (Foto: Bloei)

Geniet van het goede leven in de dorpsboomgaard

WINSSEN - De dorpsboomgaard in het hart van Winssen vormt zondag 13 mei het weelderig groene decor voor het festival Bloei. Een dag vol muziek, lekkernijen en vermaak tussen de fruitbomen.

Gasterij De Arend en de vrijwilligers die de boomgaard onderhouden, organiseren het festival gezamenlijk. Dit jaar beleeft Bloei zijn tweede editie. "Het festival begint zondag om 12.00 uur," vertelt Huub Tromp van Gasterij De Arend. "De toegang is gratis. Wie wil, kan heerlijk picknicken in de schaduw van de bomen. Via de website van Gasterij De Arend zijn picknickmanden te reserveren. Er is muziek van onder andere Soul Vamp, Blue Marble en Yeeeha. African Lembo geeft een workshop djembé spelen voor de kinderen. Ook is Circus Mesjogge present om de kleintjes te vermaken."
Bloei, dat is buiten genieten op z'n mooist. Er is live muziek, een wijnproeverij en een biergaard, de barbecue gloeit en de koks bereiden heerlijke hapjes. Van het fruit uit de boomgaard is sap gemaakt. Uiteraard kunnen liefhebbers dit zondag proeven.
De dorpsboomgaard droeg in april haar schitterende bruidstooi. Die heeft ze inmiddels afgeschud, maar ook zonder bloesem is het groene hart van het dorp een lust voor het oog. De meidoornhaag, die bloeit wel. En dat niet alleen, wie er langs loopt, ruikt als vanzelf de bedwelmend zoete geur. Hopelijk zet het zomerse weer van de laatste dagen nog even door.

Meer berichten