De deelnemers aan de clinic vermaken zich goed. Ze slaan, rennen, vangen en gooien.
De deelnemers aan de clinic vermaken zich goed. Ze slaan, rennen, vangen en gooien. (Foto: Jan Hermens)

Tennis een sport van alle seizoenen

BEUNINGEN - In de zomer rolt de voetbal niet en ook de hockeybal ligt stil. Voor de sporters is er een ideaal alternatief: tennis. Tennisclub De Linden uit Beuningen biedt een speciaal zomerabonnement aan.

Bestuurslid Jan Timmermans en voorzitter Eric Oomen vertellen: "Het zomertennis is ontstaan op initiatief van een clublid. Zijn zoon voetbalt. In de zomer wilde diens voetbalteam graag komen tennissen. Dat hebben we geregeld en sindsdien bieden we elk jaar zomerabonnementen aan. Het betekent dat belangstellenden van 11 juni tot 1 oktober onbeperkt op ons sportpark in Beuningen mogen tennissen voor 32,50 euro. Jeugd tot 18 jaar betaalt 15 euro. Aanmelden kan bij André Kanselaar via aakanselaar@gmail.com."
De kunstgrasbanen van Tennisclub De Linden zijn zomer en winter bespeelbaar. "Tennissers kunnen het hele jaar op het sportpark terecht. De club is erg actief, we houden door het jaar heen toernooien, competities op verschillende niveaus, clinics en workshops. Circa honderd vrijwilligers zorgen dat alles op rolletjes loopt. We beschikken bovendien over een mooi clubhuis. Daar maakt ook Action2move uit Beuningen gebruik van en we staan open voor ideeën om het sportpark nog breder te benutten. Stel dat er behoefte bestaat aan jeu-de-boulesbanen, dan willen we daar best over nadenken. Momenteel bouwen we een flinke overkapping, zodat tennissers altijd overdekt iets kunnen drinken, ook als het clubhuis gesloten is. Daarnaast investeren we in duurzaamheid. We hebben onze accommodatie van led-verlichting voorzien en overwegen op termijn zonnepanelen op het dak te leggen."
Tennis is een sport voor alle leeftijden. "We zetten extra in op senioren die net met pensioen gaan. Zij krijgen meer tijd, zijn vaak nog behoorlijk fit. Voor deze mensen is tennis een heerlijke sport. We hopen dat senioren uit de hele gemeente dat inzien en lekker gaan tennissen bij de club in hun dorp. De vier verenigingen zijn geen concurrenten van elkaar, we streven er juist met z'n allen naar het tennis in de gemeente Beuningen overeind te houden en te promoten."
Dat ook kinderen van tennis houden, blijkt donderdag 3 mei wel. Er is een workshop gaande op het sportpark van Tennisclub De Linden. De deelnemers dartelen over de baan. De een slaat een strakke dubbelhandige backhand, de ander schept de bal drie meter de lucht in. Nummer drie weet niet goed of hij nu rechts- of linkshandig is. Het plezier straalt van de gezichten. Slaan, rennen, vangen, het is allemaal even leuk. "Zo begint het. Wie met het 'tennisvirus' besmet is, raakt het niet meer kwijt."

Meer berichten