Het publiek vermaakt zich in Beuningen. De Lentefeesten staan binnenkort weer op het programma.
Het publiek vermaakt zich in Beuningen. De Lentefeesten staan binnenkort weer op het programma.

Drie gezellige dagen in dorpshart

BEUNINGEN - De Lentefeesten bestaan 50 jaar. Het jaarlijkse feest is op 1, 2 en 3 juni. 

De Lentefeesten hebben altijd een rol gespeeld binnen de gemeenschap van Beuningen. Op 1, 2 en 3 juni staat het centrum in het teken van dit festijn. Hieronder een impressie van het programma.

Vrijdag 1 juni

Op het podium aan het Julianaplein staat vanaf 20,00 uur de Bunningse Avond gepland met de vernieuwde Beuningse band: The Beat Goes On. Deze zal afgewisseld worden met feestdeejay Matte Frazzie. Rond 20.30 uur zal de burgemeester de officiële aftrap geven voor dit jubileum onder het genot van een borrel, samen met de ondernemers van het centrum.

Zaterdag 2 juni

Vanaf 14.00 uur Bourgondisch Beuningen, voor diegene die niet willen koken een mooie gelegenheid om allerlei kleine hapjes en drankjes te komen proeven op het Julianaplein. Mocht het onverhoopt slecht weer zijn: het Julianaplein is overkapt dus je staat droog. De deelnemers aan de foodmarkt zijn diverse lokale ondernemers: van bakkerijen, ijssalons tot aan restaurants, slijterijen en lunchrooms. Tijdens de foodmarkt zal het trio Oh Boy zorgen voor de muzikale invulling. Vanaf 20.00 uur staat de Top 40-coverband Jet Set garant voor een muzikaal spektakel ondersteund met een veejay.

Zondag 3 juni

Uiteraard is de braderie op deze dag vertegenwoordigd en zal vanaf 11.00 uur zich door het dorp slingeren. Om toch de traditie in stand te houden is er op het Kerkplein een minikermis. Het Amaliaplein zal worden ingericht als rommelmarkt. Op het Julianaplein, het hart van de horeca tijdens de Lentefeesten, zijn vanaf 11.00 uur op het podium diverse activiteiten. Van 15.00 tot 19.00 uur zal de all-round band Blind Date muzikaal het feestweekend afsluiten. "Een afwisselend feestweekend waarbij er voor iedereen iets te doen is", meldt het bestuur van de Lentefeeesten Beuningen.

Meer berichten