Nick de Ridder. FOTO: Robert van Heerde
Nick de Ridder. FOTO: Robert van Heerde (Foto: Robert van Heerde)

Nick de Ridder: 'deze finale is een droom die uitkomt'

Nick de Ridder (21) uit Beuningen is wel gewend om in de spotlights te staan. Hij doet sinds vier jaar modellenwerk, zingt en acteert. Het podium van 17 juni is echter wel heel speciaal voor hem.

BEUNINGEN - "Ik sta in de finale van Mister international Netherlands 2018. Deze verkiezing draait deels om het uiterlijk van mannen, maar er komt nog veel meer bij kijken. De deelnemers moeten zich presenteren in het Nederlands en het Engels, de jury beoordeelt hoe ze met mensen omgaan, hoe ze op social media overkomen. Je persoonlijkheid is belangrijk."
De verkiezing begon met een casting. "Aan die dag deden zo'n driehonderd kandidaten mee. Het was spannend. Ik was blij verrast toen ik aan het eind van de dag te horen kreeg dat ik verder mocht. Echt geweldig."
In de aanloop naar de finale leert Nick dansen. "Alle finalisten oefenen met een choreograaf. Nee, we houden geen danswedstrijd, maar we showen fashion en we komen allemaal op onze eigen manier op. Overigens heb ik ook lessen gehad in poseren voor fotoshoots. Model zijn is een vak. Je moet emoties kunnen verbeelden om een foto te laten spreken. Poseren lijkt soms wel op acteren. Tegelijkertijd is het ook weer niet de bedoeling teveel toneel te spelen. Bij jezelf blijven, dat is het beste. Ik besteed uiteraard de nodige aandacht aan mijn uiterlijk, dat hoort erbij. Maar ik houd het naturel. Ik ben geen enorm gespierde bodybuilder, heb ook geen piercings of paars haar. Ik ben donkerblond met blauwe ogen. Dat contrast spreekt fotografen aan."
Op zijn zeventiende maakte Nick zijn debuut als fotomodel. "Een fotograaf opperde dat ik misschien wel model zou kunnen worden. Zo is het balletje gaan rollen. Het werk is heel gevarieerd. Ik figureer in reclamespotjes of verbeeld een zakenman achter een bureau op de website van een onderneming. Er is van alles mogelijk. Ik hield altijd al van fashion en dat is nog steeds zo. Ik poseer ook voor kledingmerken."
Een internationale carrière als model, daar droomt Nick van. "Ja, ik wil doorgroeien als model. Mocht ik 17 juni winnen, dan mag ik Nederland in Azië vertegenwoordigen. Dat zou ik een ongelooflijke eer vinden."

Meer berichten