De 'Klasgenoot'. FOTO: KPN
De 'Klasgenoot'. FOTO: KPN (Foto: KPN)

Zieke leerling Triangel houdt contact met de klas

Op Basisschool De Triangel hoort iedereen erbij, ook leerlingen die langdurig ziek zijn. Via een interactieve beeld- en geluidsverbinding kunnen zij toch meedoen in de les.

BEUNINGEN - Met de apparatuur en begeleiding van KlasseContact kunnen leerlingen op afstand reageren op de meester of juf en praten met klasgenootjes.
Leerlingen van Basisschool De Triangel in Beuningen die door ziekte langdurig niet naar school kunnen, hoeven niets te missen. KlasseContact biedt uitkomst. Met de interactieve beeld- en geluidsverbinding kan de leerling lessen volgen op afstand. Vanaf de laptop of tablet bestuurt de leerling 'de Klasgenoot', een apparaat met 360 graden-camera, die in de klas staat. De leerling kan de camera draaien om rond te kijken in de klas en in te zoomen op het bord. Een virtuele vinger opsteken kan ook; er gaat dan een lampje op de Klasgenoot branden, zodat de juf of meester kan reageren. En natuurlijk biedt de videoverbinding volop gelegenheid tot kletsen met klasgenoten in de pauze.

De Klasgenoot wordt mogelijk gemaakt door KlasseContact; een landelijk project van EDventure en het KPN Mooiste Contact Fonds. Het doel van KlasseContact is zorgen dat leerlingen die vanwege een chronische of langdurige ziekte niet naar school kunnen, toch lessen kunnen volgen. Dit om te voorkomen dat zij in een sociaal isolement terecht komen en een leerachterstand oplopen.

Meer berichten