Logo koerierbeuningen.nl


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA (Foto: )

Wilde kruiden proeven

BEUNINGEN - Het Dijkmagazijn in Beuningen organiseert zondag 10 juni een proeverij en een mini-kookcursus met wilde kruiden. Voor een verrassende 'bite' van uw salade of toast duikt u met een deskundige gids de berm in. Na een wandel- en pluktocht van ongeveer een uur gaan we in Het Dijkmagazijn hapjes proeven en er een paar maken. Er zijn voldoende kruiden in de natuur te vinden die niet alleen in een veldboeket passen, maar ook lekker of gezond zijn. Mierikswortel is bijvoorbeeld een scherp smakende wortel, net als radijs en mosterd, die uitstekend smaakt op een toastje. Woekerende bladeren van zevenblad zijn nog steeds tot pesto te vermalen. Marjolein is ook in het wild te vinden. Ook minder bekende soorten als hondsdraf of bladschedes van de berenklauw komen aan bod. Zowel bladeren als bloemen blijken culinair te gebruiken. Vaak zijn het vergeten groenten, die bij grootmoeder al eens in de kookpot verdwenen, zoals pastinaak, nu weer volop in de bio-winkels te krijgen. Zondag 10 juni, 14.00-16.00 uur. Dijk 41. Deelname: 6,50, inclusief materiaal en koffie/thee. Maximaal 15 deelnemers.

Meer berichten




Shopbox