Foto:

Ook een Klompenpad in Winssen

door Landschapsbeheer Gelderland

Werkgroep stippelt route uit

In het voorjaar van 2019 verwacht Winssen haar eigen Klompenpad te openen. Een kleine werkgroep stippelt, samen met de gemeente Beuningen en stichting Landschapsbeheer Gelderland, een route uit die zoveel mogelijk over onverharde paden en boerenland loopt.

WINSSEN - Hoogtepunten vormen het landschap met de dijken, de fruitboomgaarden en de uiterwaarden. Langs de Waal is het heerlijk struinen, maar ook het Winssense Veld wordt aangedaan. Het zandwin- en herinrichtingsproject Geertjesgolf geeft in de toekomst nieuwe natuur met prachtige uitzichten. Dit nieuwe Winssense Klompenpad is na het Doddendaelpad het tweede Klompenpad in de gemeente Beuningen.
Alle hulp om van dit Klompenpad een succes te maken is van harte welkom. Lijkt het u leuk mee te helpen bij de aanleg en het beheer? Of bent u een wandelaar die de route best maandelijks langs wil lopen om deze begaanbaar te houden? Of misschien wilt u uw kennis over de lokale cultuurhistorie of het cultuurlandschap van Winssen met ons delen? Bel of mail dan met een van de leden van de werkgroep, Paul van Oss 06-47950333, paulvanoss@gmail.com of Ruud Aalbers 06-20908167, ruud.aalbers@kpnmail.nl. Dit najaar organiseert de werkgroep een informatieavond voor geïnteresseerden. Zij laten dan de voorgenomen route van het nieuwe Klompenpad zien. In Gelderland en Utrecht zijn inmiddels 109 Klompenpaden ontwikkeld door Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Landschap Erfgoed Utrecht. De routes worden ontwikkeld en onderhouden samen met een groep lokale vrijwilligers. Klompenpaden zijn bewegwijzerde wandelroutes. Liefst over onverharde paden dwars door het land van de boer, langs boerenerven en over landgoederen. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. De paden lopen regelmatig over particuliere erven en gronden waar je normaliter niet kunt komen.

Meer berichten