Nynke, Jelle en Siem Gerritsen collecteren voor de Samenloop voor Hoop. Dit geld gaat rechtstreeks naar kankeronderzoek. FOTO: Brenda Gerritsen
Nynke, Jelle en Siem Gerritsen collecteren voor de Samenloop voor Hoop. Dit geld gaat rechtstreeks naar kankeronderzoek. FOTO: Brenda Gerritsen (Foto: Brenda Gerritsen)

Beunings gezin wandelt tegen kanker

door Jan Hermens

Samen bereik je meer

Brenda Gerritsen en haar gezin maakten van dichtbij mee hoe twee dierbaren aan kanker overleden. Daarop besloten ze mee te doen aan een Samenloop voor Hoop, een 24-uurs wandelestafette om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

BEUNINGEN - Brenda vertelt: "Rens, de toen 13-jarige zoon van vrienden van ons, stierf vorig jaar zomer aan kanker. Twee dagen na Rens overleed mijn schoonmoeder aan alvleesklierkanker. Er is nog heel veel onderzoek nodig naar kanker. De ziekte kent tal van vormen. Sommige varianten zijn redelijk te bestrijden, andere nog nauwelijks of niet. Onderzoek is duur. De Samenloop voor Hoop is een wandelestafette waarmee de deelnemers geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. Er zijn in Nederland op verschillende plaatsen Samenlopen. Wij doen 23 en 24 juni mee in Valkenswaard, omdat we daar van oorsprong vandaan komen. Al wonen we inmiddels een hele poos in Beuningen. Een Samenloop voor Hoop kan overal gehouden worden, er moeten alleen actieve vrijwilligers opstaan die de organisatie op zich willen nemen."
Het gezin Gerritsen streefde ernaar een bedrag van duizend euro in te zamelen. "Duizend euro staat voor een week onderzoek. We zijn ons streefbedrag gepasseerd, maar voeren deze week nog acties om de teller zoveel mogelijk op te laten lopen. Onze drie kinderen halen bijvoorbeeld lege flessen op."
De Samenloop voor Hoop bestaat behalve uit de wandelestafette ook uit een kaarsenceremonie. De deelnemers gedenken hun overleden naasten door brandende kaarsjes in een zakje met zand te plaatsen. Op die witte zakjes schrijven ze hartenkreten, ontroerende boodschappen of een mooie herinnering. "We zijn al bezig de zakjes te versieren. We lopen mee in teamverband. Ons team heet Klomppower, naar Rens' achternaam. Zijn kracht was bewonderenswaardig."

Wie de actie van het Beuningse gezin Gerritsen wil steunen, kan terecht op de pagina https://acties.samenloopvoorhoop.nl/de5gsvoorklomppower.

Meer berichten