Marc de Bruijn stuurt medewerkers en vrijwilligers van De Lèghe Polder aan en treedt zelf geregeld als barman op. FOTO: Jan Hermens
Marc de Bruijn stuurt medewerkers en vrijwilligers van De Lèghe Polder aan en treedt zelf geregeld als barman op. FOTO: Jan Hermens (Foto: )

Het gezicht van De Lèghe Polder

door Jan Hermens

Marc de Bruijn nieuwe beheerder

Marc de Bruijn is een sociale man. Hij is gewend mensen aan te sturen en houdt wel van een beetje leven in de brouwerij. Hij voelt zich dan ook helemaal op zijn plaats als beheerder van sociaal-cultureel centrum De Lèghe Polder.

BEUNINGEN - Marc de Bruijn is de opvolger van Ard van Hulst, die bij Yarden aan de slag is gegaan. Een nieuw gezicht voor de vele Beuningenaren die De Lèghe Polder bezoeken. Marc: "Ik werk hier nu bijna drie weken. Kennismaken met de medewerkers, vrijwilligers en gebruikers van De Lèghe Polder is momenteel een van mijn voornaamste bezigheden. Er gebeurt van alles hier. Dit gebouw leeft en daar ben ik blij om. Het ziet er ook goed uit, de foyer geeft een huiskamergevoel. In de vakantieperiode is het even wat rustiger, dan liggen de verenigingsactiviteiten stil. Eind augustus, begin september, dan bruist het hier weer. De Lèghe Polder is met recht het kloppend hart van het dorp. Talloze verenigingen en organisaties komen er elke week bijeen. Ik moet er onder andere voor zorgen dat alle ruimtes in orde zijn, dat de planning klopt en de bar bezet is. Het buitenonderhoud ligt bij de gemeente, binnen moeten we zelf de zaken bijhouden."
Het beheren van een dorpshuis is nieuw voor de 61-jarige Beuningenaar. Hij heeft wel een schat aan ervaring in het werken met mensen en het coördineren van uiteenlopende activiteiten. "Ik heb jarenlang als bedrijfsleider in de supermarktwereld gewerkt. In verschillende winkels verspreid over het land. Toen Laurus Groenwoudt overnam, belandde ik in de ene winkelformule na de andere. Uiteindelijk werd het PLUS, maar die keten kent geen bedrijfsleiders, alleen zelfstandig ondernemers. Mijn loopbaan als bedrijfsleider eindigde. Ik ging in de ICT aan de slag bij PLUS Retail, daarna bij DGN. Bij beide bedrijven hield ik me bezig met automatische bestelsystemen. Het ging om werkzaamheden op projectbasis waardoor ik uiteindelijk werkloos raakte. Tot de vacature in De Lèghe Polder voorbij kwam. Nu speel ik een thuiswedstrijd. Geen files en lange reistijden meer. Veel contacten met mensen. Door de open verbinding met de bibliotheek is er altijd aanloop. Mensen komen hier voor hun plezier. Het is vrolijk en gezellig, daar houd ik wel van. Een dorpshuis is onmisbaar. Waar moet de fanfare anders repeteren, waar vindt de toneelvereniging anders een podium?"
Marcs achtergrond als bedrijfsleider maakt dat hij over alle papieren beschikt die een beheerder nodig heeft. "Denk aan BHV, sociale hygiëne, die kennis had ik al voor ik solliciteerde. Dat bleek handig. Ook heb ik verschillende managementcursussen gevolgd. Het bestuur van De Lèghe Polder heeft mij de opdracht meegegeven meer structuur binnen het dorpshuis aan te brengen. Daar doe ik mijn uiterste best voor. Dat kan ik uiteraard niet alleen. Het bestuur, de medewerkers en vele vrijwilligers dragen er mede zorg voor dat alles soepel loopt. We doen het met z'n allen. Ik heb al ontdekt dat het team van De Lèghe Polder heel gemotiveerd is."

Meer berichten