Memphis Maniacs is een van de acts op de Avond van Druten. FOTO: persfoto Memphis Maniacs
Memphis Maniacs is een van de acts op de Avond van Druten. FOTO: persfoto Memphis Maniacs (Foto: Persfoto)

Avond van Druten in een nieuw jasje

door Jan Hermens

Bekende artiesten, grotere tent

Een line-up die staat als een huis, een grote tent met een professioneel podium en enthousiaste vrijwilligers: de Avond van Druten beschikt over alle ingrediënten om een glansrijk succes te worden. Een daverend slotakkoord van een feestelijke dag.

DRUTEN - Het is 2 augustus namelijk de Dag van Druten. Als de kraampjes verdwenen zijn en de zon langzaam begint te zakken, is het tijd voor de Avond van Druten. Die avond was er al wel, maar die kon een impuls gebruiken. Bovendien bestaat de Dag van Druten in 2019 45 jaar. Een bruisend avondprogramma past daarbij. Vandaar de keuze van de organiserende Stichting Druten Promotions om de Avond van Druten op eigen wijze te presenteren en de smeulende houtskool aan te wakkeren tot een flakkerend vuur. Machteld Walraven maakt deel uit van de organisatie. Ze vertelt: "De Dag van Druten is een uitje voor het hele gezin, met voor ieder wat wils. De Avond van Druten is er voor muziekliefhebbers die van een feestje houden. Om publiek te trekken is een aantrekkelijke line-up nodig. Hoe bekender de artiesten, hoe hoger de kosten. Vandaar dat de entree voor de Avond van Druten 10 euro is. We hebben om ons heen gekeken naar evenementen in de omgeving. Ik denk dat we wat programma betreft een beetje tussen Druten Festival en Wiellawaai in zitten."

Line-up

Memphis Maniacs staat 2 augustus in Druten op het podium, net als Samantha Steenwijk (finaliste van The Voice of Holland, red.), Henk Dissel en Tino Martin. DJ Mike houdt tussen de live optredens door de stemming erin. "Tino Martin heeft drie keer in een uitverkochte Ziggo Dome gestaan. Er komen vast fans van hem naar Druten."
Niet alleen de line-up schittert als goud in de zomerzon, de tent is ook groter en mooier dan ooit tevoren. "Bij artiesten van formaat hoort een podium van formaat, met licht en geluid van hoog niveau. Letterlijk hoog, want de wanden van deze tent beginnen pas na vijf meter schuin omhoog te lopen richting de nok. Er staat onder andere een bijzondere Desperado's bar in. Verder zorgen we voor voldoende toiletten en alle faciliteiten die nodig zijn voor een geweldig feest. We proberen een zomerse festivalsfeer te creëren."
Overdag, als Druten volstroomt met bezoekers die op de vele kraampjes, de kinderactiviteiten en alle gezelligheid afkomen, zijn de voorbereidingen voor de Avond in volle gang. "De grote tent komt op de Markt, pal achter de kerk. Dat gedeelte van de Markt is overdag afgesloten voor publiek omdat we dan aan het opbouwen zijn. 's Avonds om 20.00 uur begint het feest. DJ Mike heeft er dan al een halve dag op zitten. Hij draait van 14.00 tot 19.30 uur op het podium tussen De Gouden Leeuw en de kerk."
Machteld kijkt vol verwachting uit naar 2 augustus: "ik vind het best spannend. We hopen dat het druk wordt en dat het publiek geniet. Daar doen we het voor."

Meer berichten