Het zomerprogramma bevat onder andere een bezoek aan De Tuinen van Appeltern. FOTO: De Tuinen van Appeltern
Het zomerprogramma bevat onder andere een bezoek aan De Tuinen van Appeltern. FOTO: De Tuinen van Appeltern (Foto: Tuinen van Appeltern)

Senioren blijven actief in de zomer

Jan Hermens

Wethouder opent programma VvsB

Niet iedereen is deze dagen met vakantie. Senioren bijvoorbeeld, trekken er nogal eens buiten het hoogseizoen op uit of reizen vanwege leeftijd of gezondheid niet meer. Om ouderen juist nu vermaak te bieden, houdt Seniorenvereniging Beuningen zomeractiviteiten.

BEUNINGEN - Het is hoogzomer en alles valt stil. Verenigingen zijn in augustus niet actief, familieleden en vrienden liggen ergens aan een tropisch strand of kamperen in Frankrijk. Kortom, de zomer kan met name voor ouderen rustiger zijn dan gewenst. Daar doet Seniorenvereniging Beuningen wat aan. In samenwerking met een aantal andere partijen heeft ze een compleet zomeractiviteitenprogramma samengesteld. Dat loopt uiteen van een fietsinformatiedag tot een bezoek aan de Tuinen van Appeltern.
Interim-burgemeester Daphne Bergman is zeer te spreken over het initiatief. Dat blijkt wel uit het voorwoord in de brochure over de zomeractiviteiten: "We mogen trots zijn op al onze vrijwilligers, die zo veel mogelijk maken voor jong en oud in Beuningen. De seniorenvereniging bood de afgelopen jaren een heel divers programma aan. Denk aan muziek maken, fitnesstrainingen, schilderen, handwerken, wijnproeven en mozaïeken. Naast bestaande activiteiten biedt de vereniging elk jaar verrassend nieuwe activiteiten aan. Alles komt aan bod."
Het zomerprogramma draait niet alleen om het ontdekken van activiteiten, aldus burgemeester Bergman in haar voorwoord. Het sociale aspect is minstens zo belangrijk. "Ook gezelligheid staat centraal. De zomeractiviteiten vormen een leuke en ontspannen manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Ontmoetingen kunnen leiden tot nieuwe contacten; mensen met wie u nog eens verder praat. Wie weet ontdekt u nog een verborgen talent bij uzelf. Altijd al eens willen schilderen of muziek maken? Het kan allemaal. U bent nooit te oud om te leren."

Startsein

Precies vandaag, op woensdag 1 augustus, geeft wethouder Pim van Teffelen het startsein voor het zomeractiviteitenprogramma. De inschrijving voor de activiteiten is helaas gesloten. In augustus loopt een aantal reguliere seniorenactiviteiten door. Fit-voetbal bijvoorbeeld, Fit-hockey en handwerken. Ook wordt er gebiljart in De Lèghe Polder, komen de speelkaarten nog steeds op tafel en spelen liefhebbers jeu de boules bij het Molenhuis. Ook in de zomermaanden blijven senioren in de gemeente Beuningen dus actief.

Seniorenvereniging Beuningen biedt, net als de overige seniorenverenigingen in de gemeente, door het jaar heen een uitgebreid activiteitenprogramma aan. Voor ieder wat wils. Van sporten voor ouderen tot computercursussen en alles daaromheen. Interessante activiteiten en goed voor de sociale contacten.

www.seniorenbeuningen.nl

Meer berichten