In de bieb kun je leren hoe je een robot programmeert.
In de bieb kun je leren hoe je een robot programmeert. (Foto: Marcel Krijgsman)

Nieuw programmaseizoen in de bieb van start

Biebagenda

Regio - In september gaat het nieuwe programmaseizoen van de Bibliotheek Gelderland Zuid van start. Ook in de Bibliotheek Beuningen is weer van alles te doen. Zoals de laagdrempelige hoorcolleges onder de noemer “Universiteit van Beuningen”. Een leuke gelegenheid om je te verdiepen in verrassende thema’s. Op 13 september bijt bioloog Han Blok het spits af met zijn verhaal over de evolutie van de mens aan de hand van prachtige illustraties.

Nieuwsgierige kinderen kunnen nieuwe dingen leren tijdens diverse gratis kindercolleges. Altijd al willen weten hoe een hond een politiehond wordt? Bert Peters, trainer van politiehonden, legt het je op 13 oktober haarfijn uit in de bieb in Beuningen. Als je durft, mag je na de uitleg ook zelf met de honden aan de slag. Liever met robots experimenteren? Dan is de bieb in Ewijk op 23 oktober the place to be tijdens de workshop “Hoe bestuur ik een robot?”

Alle activiteiten zijn te vinden in het nieuwe programmaboekje van de bieb, dat nu beschikbaar is in alle biebvestigingen en online via www.obgz.nl/agenda.

Veel gratis activiteiten

Dit is maar een kleine greep uit de honderden activiteiten die de Bibliotheek Gelderland Zuid dit seizoen op het programma heeft staan. Veel activiteiten zijn gratis, voor anderen kunnen bezoekers tegen een relatief klein bedrag een kaartje kopen via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid: https://www.obgz.nl/agenda. Voor wie meer wil leren op taal of digitaal gebied, heeft de bibliotheek naast het programmaboekje een brochure met cursussen, workshops, presentaties en bijeenkomsten.

Meer berichten