Hein van Luijk is er klaar voor
Hein van Luijk is er klaar voor (Foto: TCB/Hans Crans)

Tafeltennis voor mensen met een verstandelijke beperking

Vanaf september kunnen mensen met een verstandelijke beperking in Beuningen komen tafeltennissen. Op de vrijdagavonden gaat GVO de Klup dit sportonderdeel mogelijk maken in samenwerking met Tafeltennis Club Beuningen (TCB).

GVO de Klup is een vrijwilligersorganisatie die voor mensen met een verstandelijke beperking vrijetijdsbesteding organiseert. Aan de tak sportief, die al bestaat uit de onderdelen Badminton, Zwemmen, Yoga, Wandelen, Fietsen en Fitness, wordt daar vanaf september Tafeltennis aan toegevoegd. Het aanbod wordt versterkt omdat in Beuningen en omgeving de activiteit tafeltennis voor de doelgroep nog niet bestaat. Leden van de tafeltennisclub verzorgen de opvang en begeleiding van de deelnemers. Beide clubs vinden dat sport voor iedereen beschikbaar moet zijn. Door deze activiteit op te zetten zal ook voor mensen met een verstandelijke beperking het tafeltennissen laagdrempeliger zijn. Het stimuleren, op een leuke en laagdrempelige manier van bewegen is erg belangrijk. Dit heeft effect op de gezondheid en welzijn van mensen.

Op vrijdag 7 september gaat om 19.30 uur het onderdeel Tafeltennis in het Sociaal Cultureel Centrum De Leghé Polder in Beuningen van start. Er wordt dan van 19.30 tot 20.30 uur onder begeleiding gespeeld. Heb je interesse om eens een aantal keren mee te komen spelen of ken je misschien iemand waarvan je denkt dat tafeltennis wel iets voor hem of haar is, neem dan contact op met GVO de Klup of TCB. Voor GVO de Klup kan dit via info@gvodeklup.nl of 024-2060410 en voor TCB met Hein van Luijk heinvanluijk@upcmail.nl
Meer informatie is ook te vinden op de websites: www.gvodeklup.nl en www.tcb-beuningen.nl

Meer berichten