Wethouder Pim van Teffelen prijst de organisatie van de zomeractiviteiten voor haar inzet. FOTO: Jan Hermens
Wethouder Pim van Teffelen prijst de organisatie van de zomeractiviteiten voor haar inzet. FOTO: Jan Hermens (Foto: )

Zomeractiviteiten schot in de roos

Jan Hermens

Belangstelling neemt sterk toe

Joep Mes is voorzitter van de zomeractiviteitencommissie van de Vereniging van Senioren Beuningen. Ze blikt tevreden terug op de voorbije weken. De belangstelling voor het gevarieerde programma voor ouderen uit de gemeente Beuningen zit stevig in de lift.

BEUNINGEN - In sociaal-cultureel centrum De Lèghe Polder sloten de organiserende commissie, de Vereniging van Senioren Beuningen, wethouder Pim van Teffelen en diverse ouderen woensdag 15 augustus de zomeractiviteiten af. Bij zo'n gelegenheid horen een paar korte toespraken, daarna is het tijd om gezellig samen een borreltje te drinken. Het team van De Lèghe Polder vult de glazen met vaardige hand.
Joep Mes vertelt: "Sommige activiteiten zijn vanwege het tropische weer of andere redenen verzet. Het zomerprogramma loopt dus nog even door. We mochten dit jaar circa 260 deelnemers verwelkomen. Zij deden veelal aan meerdere activiteiten mee. Het aantal inschrijvingen lag rond de duizend. We hopen de komende jaren nog meer deelnemers te trekken. We verkopen nu twee weken loten. De opbrengst van die loterij is ten dele bestemd voor het bekostigen van het zomerprogramma in 2019. Want de senioren betalen weliswaar een eigen bijdrage, maar die is lang niet altijd kostendekkend. Dat geeft niet, deelname moet betaalbaar blijven. Hoe meer loten we dus verkopen, hoe beter."
Wethouder Pim van Teffelen dankt in zijn woordje de organisatie en benadrukt de waarde van deze zomeractiviteiten voor de Beuningse samenleving. "Juist in de zomervakantie, wanneer kinderen, vrienden en bekenden van huis zijn, is het zo fijn dat ouderen anderen kunnen ontmoeten, samen op pad kunnen gaan."
Martin Fleuren, bestuurslid van de Vereniging van Senioren Beuningen, stond mede aan de wieg van het initiatief. Hij vertelt: "er is een aparte commissie die de zomeractiviteiten organiseert. Die functioneert prima. Wat erg positief is: onder de deelnemers waren verschillende nieuwe gezichten. Dat betekent dat we steeds meer mensen bereiken. Het bevorderen van sociale contacten is een van de doelen van het programma. Niet iedereen haakt even makkelijk uit zichzelf aan. We hopen dan ook dat enthousiaste deelnemers eens een buurvrouw, vriend of kennis meenemen. Voor de duidelijkheid: het activiteitenprogramma is bedoeld voor ouderen uit de hele gemeente Beuningen. Het omvatte dit keer onder meer een high tea, een bezoek aan de Ewijkse komkommerkwekerij en een presentatie over valpreventie. Ook konden geïnteresseerden kennis maken met verschillende sporten die het hele jaar doorlopen."
Voorzitter Mes mag, voor ze haar toespraak beëindigt, twee nieuwe commissieleden verwelkomen, namelijk Rinie Broenland en Anneke van Swelm. Penningmeester Rob ten Hoeve heeft zijn functie neergelegd en ontvangt een hartelijk applaus voor zijn inzet. Anneke van Swelm neemt zijn taken over.        

Meer berichten