Het parcours van de Kaaisjouwer Run bestaat onder meer uit Voerweg, Lieve Vrouwentrappen en de Veerpoorttrappen.
Het parcours van de Kaaisjouwer Run bestaat onder meer uit Voerweg, Lieve Vrouwentrappen en de Veerpoorttrappen. (Foto: )

Kaaisjouwer Run: 'Uitdaging voor 'Nijmeegse' bikkels'

Nijmegen - Rennen met een zware jute zak op je schouders. Dat kan zondag 28 oktober tijdens de Kaaisjouwer Run. "Een nieuwe uitdaging voor echte 'Nijmeegse' bikkels", aldus de organisatie.

Tot begin jaren zestig werden de schepen aan de Nijmeegse kade en in de haven met de hand gelost. Kaaisjouwers tilden vracht tot tachtig kilo zwaar uit de scheepsruimen en brachten deze naar de Grote Markt. Zondag 28 oktober treden sportmannen en -vrouwen in hun voetsporen en trotseren dan de hoogteverschillen in de Nijmeegse binnenstad terwijl ze een zware jute zak meetorsen.

De deelnemers leggen een parcours af vanaf de Waalkade naar de Grote Markt en weer terug. Dat parcours heeft een lengte van 2,5 kilometer en moet meerdere keren worden afgelegd met een jute zak van 5, 10 of 15 kilo.

Bij de inschrijving wordt onderscheid gemaakt tussen professionele en recreatieve Kaaisjouwers. Recreanten mogen het parcours afleggen met een minder zware last. Degene met de meeste ronden binnen de gestelde tijd wint de titel 'Kaaisjouwer 2018'. Deelname kost 24,50 euro. De opbrengst gaat naar de totstandkoming van het beeld 'De Kaaisjouwer'.

Meer informatie en inschrijving:

dekaaisjouwerrun.nl

www.facebook.com/dekaaisjouwerrun

Meer berichten