Logo koerierbeuningen.nl


Foto:

Energie tanken aan de Waal

Beuningen - Voor een oppeppende hardlooptraining of rustgevende Tai Chi en Mindfulness kan iedereen op zondag 11 november bij Het Dijkmagazijn terecht. Beide programma's zijn geïnspireerd door de energie van de natuur en brengen lichaam en geest in balans. Ze zorgen voor een gezonde start van de zondag en een goed begin van de nieuwe week.

Met 'Natuurlijk lopen' lopen deelnemers onder begeleiding van gecertificeerd running therapeut Hans Swartjes. De opbouw is afgestemd op ieders individuele mogelijkheden. Het gaat bij 'Natuurlijk lopen' niet om het neerzetten van een prestatie maar om het plezier, een betere conditie en ontspanning. Het deelnemen aan een groep stimuleert tevens om in beweging te blijven. Hardlopen draagt ook bij aan een positieve invloed op de stemming. Verder is starten op wat oudere leeftijd prima mogelijk.

Irma Soetekouw gebruikt de rust van de natuurlijke omgeving voor haar mindfulness-oefeningen. Daarna volgen ontstressende bewegingen met Tai Chi op het Waalstrand. Daarmee komt het lichaam tot rust én krijgt energie om aan de nieuwe week te beginnen. Deze langzame bewegingsoefeningen zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden en hebben een positief effect op zowel lichaam als geest. Met onder meer evenwichtsoefeningen, bewuste ademhaling en veel plezier. Elke zondag komen andere oefeningen aan bod.

Na afloop van beide activiteiten keren deelnemers fit en ontspannen terug naar Het Dijkmagazijn, waar koffie en thee klaar staat.

Beide activiteiten worden (bijna) elke zondag georganiseerd in het kader van Gezond aan de Waal. Het is mogelijk om aan elke bijeenkomst apart deel te nemen. Als de activiteit niet doorgaat (slecht weer), dan wordt dit op zondag om 9.00 uur bekend gemaakt via de website.

Gezond en vitaal aan de Waal, zondag 11 november, 10.30-12.00 uur + nazit. Deelname: €5,00 (excl. consumpties). Startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41 (hoek Waardhuizenstraat) Beuningen. Voor informatie en reserveringen: voor Natuurlijk lopen: www.werkendemensen.nl/loopgroep. Voor Tai Chi: www.irmasoetekouw.nl.

Meer berichten
Shopbox