Foto: Stichting Sinterklaascomité Ewijk

Sint voortaan door officieel comité ontvangen in Ewijk

Ewijk - Donderdag 2 november is de Stichting Sinterklaascomité Ewijk opgericht. Voornaamste doel van de kersverse stichting: elk jaar een Sinterklaasfeest.

Al jaren is een actieve en enthousiaste club van vrijwilligers actief om jaarlijks de Sinterklaasintocht in Ewijk te organiseren. In september is besloten de activiteiten onder te brengen in een stichting. Deze stichting is nu een feit.

De stichting heeft zich ten doel gesteld de plaatselijke jeugd uit Ewijk jaarlijks een Sinterklaasintocht te bieden. Dit wordt onder andere bereikt door het jaarlijks houden van een collecte in Ewijk om zo de benodigde financiële middelen te verkrijgen. De stichting is afhankelijk van deze opbrengsten.


De bestuursleden hopen door de officiële status meer kans te maken op giften, subsidies, sponsoring en donaties. Alleen op deze manier kunnen de vrijwilligers jaarlijks de activiteiten organiseren. De stichting heeft uitdrukkelijk niet het doel winst te maken. Alle gelden komen ten goede van de intocht.

"Wilt u op enige wijze een bijdrage doen aan Stichting Sinterklaascomité Ewijk? Neem contact op", zegt Ingrid van Dijk van het comité. Contactgegevens zijn te vinden op sinterklaasewijk.nl onder het kopje 'Hulppieten'.

Dit jaar wordt op zondag 18 november de Sinterklaasintocht in Ewijk gehouden. Rond 14.30 uur komen de Sint en zijn Pieten aan in MFA t' Hart op Den Elt in Ewijk. Alle kinderen (tot en met groep 6) uit Ewijk zijn van harte welkom en voor ieder kind neemt de Sint een cadeautje mee. De entree is gratis.

Kijk voor het volledige programma op de website.

sinterklaasewijk.nl

Meer berichten