Ronny Hendrikx, ontwikkelaar van Bob de Bot, helpt gedeputeerde Bea Schouten om de eerste boodschap te sturen.
Ronny Hendrikx, ontwikkelaar van Bob de Bot, helpt gedeputeerde Bea Schouten om de eerste boodschap te sturen. (Foto: Jimmy Israel)

Bob de Bot helpt ontsnappen aan eenzaamheid

Beuningen - "Ik ben ervan overtuigd dat Bob de Bot helpt om eenzaamheid aan te pakken. Ik woon zelf in een wijk met veel ouderen en er heerst veel verborgen eenzaamheid. Het is aan de maatschappij om er samen iets aan te doen."

Gedeputeerde Bea Schouten kreeg donderdag uitleg van bedenker Ronny Hendrikx over het gebruik van Bob de Bot. Ze was direct overtuigd van de bruikbaarheid van dit digitale hulpje.

Bob de Bot gaat het persoonlijk gesprek aan met kwetsbare groepen via SMS, appjes of de Google home praatpaal. Bob leert wat je interessant vindt, wat je nodig hebt en geeft onafhankelijke informatie.

Ronny Hendrikx: "Mensen wonen steeds langer thuis. Dat geeft niet alleen praktische problemen, maar ook eenzaamheid is een bijkomend verschijnsel. Door het isolement wordt de wereld een stukje kleiner en Bob de Bot kan daar iets aan doen. Aan de hand van SMS-berichten vindt hij uit wat je leuk vindt en geeft een waarschuwing als er passende activiteiten in de buurt zijn. Op die manier helpt Bob de Bot mensen elkaar te ontmoeten."

Bob de Bot werd gelanceerd bij de opening van RvN@HUB in Beuningen, een plek waar innovatieve krachten worden gebundeld.

Meer berichten