Foto: Pixabay

In Beuningen gaat al 50 procent voor glasvezel

Beuningen - In de glasvezelcampagne Gelderland Midden en Zuid loopt de gemeente Beuningen aan kop: daar is donderdag 8 november het minimale deelnamepercentage van 50 procent gehaald.

Met nog anderhalve week te gaan, is er in Gelderland Midden en Zuid als geheel nu een percentage behaald van 29 procent.

Veel activiteiten

In de gemeente Beuningen zet een groep enthousiaste ambassadeurs zich in voor de komst van glasvezel. Zij laten geen kans onbenut om buurtbewoners te attenderen op de voordelen van glasvezel en hen te stimuleren om zich aan te melden. Zo brachten ambassadeurs brieven rond in de straat en werden aanmeldavonden georganiseerd. Een aanpak die duidelijk zijn vruchten heeft afgeworpen.

50 procent nodig in het hele gebied

De mooie score in gemeente Beuningen betekent niet dat er daar sowieso glasvezel gaat komen. Er moet namelijk een 50 procent-score behaald worden in het gehele buitengebied van 'Gelderland Midden en Zuid', dat in totaal 14 gemeenten omvat. Glasvezel buitenaf is ondertussen met deze gemeenten in gesprek om te komen tot afspraken over de aanleg.

Meedoen kan tot 19 november

Op 19 november eindigt de glasvezelcampagne en wordt de balans opgemaakt. Als op dat moment 50 procent van de bewoners van het buitengebied van Gelderland Midden en Zuid meedoet en zich heeft aangemeld voor een glasvezelabonnement, komt er daadwerkelijk glasvezel.

Meer informatie over de campagne is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.

Meer berichten