Hennie de Lange overhandigt Koen te Velde de sleutel van het kersverse cultuurkerkje
Hennie de Lange overhandigt Koen te Velde de sleutel van het kersverse cultuurkerkje

Overeenkomst voor Cultuurkerkje Winssen gesloten

Winssen - Met handtekeningen onder een overeenkomst en een symbolische overdracht van de sleutel, is het Cultuurkerkje Winssen weer een stap dichterbij gekomen.

Zaterdag tekenden de voorzitter van het Stichtingsbestuur Cultuurkerkje Winssen, Koen te Velde en kerkrentmeesters Hennie de Lange en Dik Pardijs de huurovereenkomst voor cultureel gebruik.

Het kerkje, aangewezen als gemeentelijk monument en als officiële trouwlocatie van de gemeente Beuningen, is een van de pareltjes van Winssen. Sinds 2016 zijn er vanwege teruglopende kerkbezoeken geen diensten meer. Incidenteel wordt er in het kerkje getrouwd. Het is de bedoeling om vanaf januari 2019 het kerkje met kamerconcerten, exposities, kinderactiviteiten, historische films en andere activiteiten nieuwe cultureel leven in te blazen. Het kerkje blijft daarnaast officiële trouwlocatie en is beschikbaar voor kleinschalige verhuur aan derden.

Geweldige combinatie

Hennie Sibon, voorzitter van Stichting Historisch Besef gemeente Beuningen wenst het stichtingsbestuur met Koen te Velde (voorzitter), Ria Straathof (penningmeester) en Diewer van Bemmelen (secretaris) alle succes toe om het cultuurkerkje tot een succes te maken. “Dit monumentale kerkje vraagt om gebruikt te worden. Het heeft alles in zich om met ‘gelijkgezinden’ onder elkaar te zijn. Genieten van cultuur, in de breedste zin van het woord, in een inspirerende omgeving, is volgens mij een geweldige combinatie!”

Meer berichten