Vrijdag trainden de oldstars voor het eerst op het veld op sportcomplex De Kamp. (Foto: Maaike van Helmond)
Vrijdag trainden de oldstars voor het eerst op het veld op sportcomplex De Kamp. (Foto: Maaike van Helmond) (Foto: )

WVW Oldstars trappen eerste balletje

Weurt - "Ouderen weer wat meer in beweging krijgen", dat is volgens Jean Paul Jansen, voorzitter van WVW Weurt, een van de belangrijkste redenen waarom zijn club is gestart met het aanbieden van walking football. "En omdat het ook voor ouderen heerlijk is om nog op het veld te kunnen staan en op hun eigen manier wekelijks een balletje te trappen."

Vrijdag was de eerste training van de WVW Oldstars. Een aantal 55-plussers verzamelde zich enthousiast in het clubhuis van WVW Weurt waar ze kort werden toegesproken door de voorzitter alvorens via de kleedkamer naar het veld te trekken. "Zelf zijn we nog een beetje zoekende naar hoe we hier vorm aan moeten geven", vertelt Jean Paul. "Vandaar dat we voor deze eerste training Herman Roovers van Juliana hebben uitgenodigd, in deze regio de 'ambassadeur' van het walking football. Hij mag de heren deze eerste keer op weg helpen."

Dames

Hoewel er bij de eerste training inderdaad alleen heren aanwezig waren, zijn ook dames meer dan welkom om zich aan te sluiten. "Iedereen die ouder is dan 55 en zin heeft om (weer) te voetballen is welkom om mee te spelen." Bang dat je het niet bij kunt houden, hoef je niet te zijn, want voor walking football gelden andere regels dan voor gewoon voetbal. Zo mogen er geen slidings worden gemaakt, wordt er niet gerend en mag de bal ook niet boven heuphoogte komen. "Dit maakt het spelletje zeer toegankelijk voor de wat oudere doelgroep die toch nog graag actief bezig wil zijn."

Sociale isolement

Volgens Jean Paul bestond er in Weurt en omgeving echt behoefte aan sportieve activiteiten, een gat waar zij in samenwerking met de Seniorenbond ingedoken zijn. Het Oldstars Walking Football is ook meer dan één keer per week een potje voetballen, want behalve dat sport en beweging het verouderingsproces op zowel fysiek als mentaal gebied vertraagt, worden de ouderen ook uit hun eventuele sociale isolement gehaald.
Dat er ook inderdaad animo voor is, blijkt al wel tijdens de eerste training. "Je merkt het niet alleen aan de spelers die op het veld staan, maar ook aan de vele toeschouwers langs de lijn. Die zijn gewoon nieuwsgierig. Reken maar dat er zich daarvan volgende week ook weer een aantal aansluit en zo hopen we dat we er steeds meer spelers bij krijgen."

Iedereen is welkom om op vrijdagochtend mee te komen trainen met de WVW Oldstars. "We starten rond een uurtje of tien, dus haal je sportkleren tevoorschijn en trap gezellig een balletje mee." Dit eerste seizoen wordt er nog geen contributie gerekend, dus meedoen is nu nog gratis. "Volgend seizoen zien we dan wel weer verder, op basis van de animo. Belangrijkste is dat we die oudere doelgroep weer wat meer in beweging krijgen en ze betrekken bij onze club."

Meer berichten