Vrouwen met een vluchtelingenachtergrond genoten onlangs van een zwemochtend in De Plons.
Vrouwen met een vluchtelingenachtergrond genoten onlangs van een zwemochtend in De Plons. (Foto: Soroptimistclub Batenburg ‘Maas en Waal’)

Zwemochtend voor vluchtelingendames in De Plons

Beuningen - De Soroptimistclub Batenburg Maas en Waal heeft op verzoek van vrouwen met een vluchtelingenachtergrond onlangs een zwemochtend georganiseerd met medewerking van zwembad De Plons.

Met het geld dat was ingezameld via een filmavond eerder dit jaar heeft de Soroptimistclub de ochtend kunnen organiseren, samen met VluchtelingenWerk Beuningen en het Taalcafé van de Beuningse bibliotheek.

24 vrouwen van zeven nationaliteiten deden onder toezicht van Brenda en Inge zwemoefeningen, gleden van de glijbaan, zaten heerlijk in het bubbelbad en bezochten de sauna. Onder het genot van een kopje thee en koffie met stroopwafels of cake kon men even uitblazen van de inspanning.

Die drie organisaties hebben de handen ineengeslagen om een plan voor zwemlessen voor de vrouwen te realiseren. Er zijn inmiddels verschillende subsidies aangevraagd. De grote opkomst en het plezier dat de vrouwen hadden geeft de initiatiefnemers extra energie om het plan te realiseren.

Meer berichten